Elektroprivreda BIH

beka26

Re: Elektroprivreda BIH

Post by beka26 »

Jedino da pada i Telekom s EP. Jer bi se stvorila u tom slučaju razlika u cijeni između telekoma i EP od 3-4 marke i tada bi otpočelo prebacivanje iz telekoma u EP i to uz zaradu.
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

Problem je što se zadnjih 6 mjeseci samo priča o gubitku, katastrofi i problemima, pa ne vidim ko bi razuman davao neke ozbiljne pare za takvu firmu. Pogotovo što ovi koji sada upravljaju sa EPBiH usraše i sve druge firme koje su "zauzeli". Naravno to ne znači da EP sada ne vrijedi, ali ovim tempom uništavanja i neće nešto puno više vrijediti za 3-4 godine...
beka26

Post by beka26 »

Jedna hidrocentrala vrijedi više trenutno.., a kome je nevrijedno nek ne kupuje.
panzer

Post by panzer »

Sad je u pitanju čisto zimski sentiment. Ništa konkretno poslovno ne utiče na ovo nego samo pregled naloga. Pa hajde da se igramo.
pistol

Post by pistol »

Mislim da vas dosta nerelano gleda na ovo sve.

Mozda u Sjevernoj koreji ima dobrih stvari kupiti za 10.000$, nesto sto objektivno vrijedi 10.000.000$ ... ali je problem što je u Sjevernoj koreji.

Dzaba što EPBiH vrijedi 100KM po dionici, kada SDA i SDP lopovi imaju glavnu i jedinu rijec u toj firmi ... a suda i pravde u drzavi nema.

I ja imam dionice koje sam kupovao po 13KM, ali ne bih se zacudio da ovo ode na 7-8 KM po dionici ... ne vrijedi ništa ako firma nema zarade i oni koji je vode se praktično hvale time.
panzer

Post by panzer »

Još uvijek ne znamo ima li zarade ili hoće li biti za mjesec,dva,tri ,šest.

Do sada su imali zaradu ali su se svi ustručavali da kupe po cijeni većoj od 14 KM. Znači ako imaju zaradu, onda berzanski košta 14 a ako nemaju možda 10.
Jel tako realno?
pistol

Post by pistol »

Mene više brine šta i ako bude zarade.

Da sutra posluje sa 100 miliona dobiti.

Da li bi to otišlo u dividende, ili bi otišlo u nabavku pepeljara za kancelarije gdje bi lokalni kockastoglavi-SDAovac dobio tender za 2.000KM po pepeljari.

To je veci problem.
panzer

Post by panzer »

Zakonski predviđena dividenda će biti svake godine. Nije velika ali će je biti.
Normalna dividenda nije za očekivati svake godine. Ali postoji veliki broj firmi koje nikad nisu isplaćivale dividende pa je cijena opet došla na svoje.
Ovo već osamstodvadeseti put spominjemo.
Truba

Post by Truba »

beka26 wrote: 19 Jan 2024, 11:20 Truba, sad kupuj.!!? 8-)
pa kupovao sam po 13.01
može li niže
Truba

Post by Truba »

panzer wrote: 19 Jan 2024, 09:19 Niko nema odgovor na lošiji scenario. Ako čovjek hoće nešto da ocrni onda svi šute na to. Ako neko ima pozitivan stav onda će se naći ,u najmanju ruku, par ljudi koji će imati neki crni komentar na to.
svi ovdje zvučite poput političara...točno se vidi ko je ekonomski ljevičar ko desničar ima ona shema slikovita...
evo dat ćemo još tri godine jel ok?
pa se čujemo za tri godine lako je zapamtiti 2027 :D nadam se da ćemo biti živi i zdravi
Post Reply