Auto-industrija Pobjeda, Enker, Unico Filter(MHBA), FAD ...

BLUE CHIP

Re: Auto-industrija Pobjeda, Enker, Unico Filter(MHBA), FAD

Post by BLUE CHIP »

Zbo čega sam nave da mann ima najbolje fundamente dok FAD vrati kredite mann će u tom periodu još akumulirati 40 mil.

A što se tiče likvidnosti vjerujem da ima ponude da bi bilo i kupnje, jedino je očigledno da ovi iz fondova ne razume šta je jeftino inače bi prodali to sebi a oni funkcioniraju na IMT verziji kratkoročno daj meni koju markicu cijena nije bitna.

Nemam osobno dionicu manna a rado bi kupio na ovu cijenu ako ko želi prodati.
panzer

Post by panzer »

Premijer Fikret Plevljak i ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Raif Seferović razgovarali su, u ponedjeljak, u sjedištu ZDK, sa Smailom Ramovićem, direktorom MANN+HUMMEL-a Tešanj i njegovim saradnicima zaduženim za tretman otpadnim vodama.

Razgovaralo se o projektu „MANN+HUMMEL“-a tretmana otpadnih voda, čija realizacija se privodi kraju. O ovoj temi, predstavnici „MANN+HUMMEL“-a su ranije razgovarali i sa federalnom ministricom okoliša i turizma Brankom Đurić.

-Projekat tretmana otpadnih voda planiramo završiti veoma brzo, jer smo predvidjeli svečano otvorenje u trećoj sedmici juna. Reaktor je već na putu iz Singapura i to ide predviđenom dinamikom. Također, oko 22. maja ćemo obilježiti milion sati bez povrede na radu, čime smo druga firma porodice „MANN+HUMMEL“ koja je to ostvarila, istakao je direktor Ramović.
panzer

Post by panzer »

Evo i Enker za prošlu godinu. Jeste da izvezu više od 90% proizvedenog ali ovo je samo za trenutni opstanak. Amortizacija pokrije gubitak ali se konstantno smanjuje kapital. Ja vjerujem da bi se trenutni vlasnici riješili ovoga kada bi mogli.
Attachments
ENKER.xls
(133.5 KiB) Downloaded 201 times
montypython

Post by montypython »

Pa vjerotatno da bi, samo sto je knjigov vrijedn po dionici 34 a trenutna trzisna 5,2. Ne znam sta to bi s njima, do prije neku godinu imali su i dobit od po 300 tinjak hiljada a evo sad gubitak i to ne mali. Znam da ih je pogodio los kurs Rublja, gubitak nekih trzista (Iran, zbog sankcija) ali mislio sam da ce se oporaviti. Prihodi su nekad bili i preko 10 miliona a sad ni osam. Plus izgleda da su radno intenzivni, imaju puno radnika na relativno male prìhode a kad se na tolike ljude uplati apsurdni doprinos na platu od 70 i nesto posto tesko je i disati. Ne znam detalje pa mi je tesko dati neko drugo objasnjenje. Menadzment i uprava imaju dosta dionica pa ne vjerujem da su pasivni, ali opet nesto ne ide. Nadam se da ce naci snage da se izvuku.
panzer

Post by panzer »

Mann hummel je sa skupštinom 26.06. opet dobit ide u rezerve. Očekivao sam da sad to prebace na kapital kako bi počeli sa pripremama za tu neku najavljivanu fabriku ali po svemu sudeći to je na čekanju čim se ovo ovako raspoređuje, izgleda da je švabo preoprezan sa prognozama za autoindustriju . Trebalo bi malo ispititati sekretara o ovome.
panzer

Post by panzer »

Društvo za proizvodnju autodijelova Prevent FAD Jelah-Tešanj iz sastava Prevent grupacije, objavilo je tender ponudu za preuzimanje Željezare Ilijaš.

Prevent FAD ne posjeduje dionice Željezare, a tender ponuda se odnosi na svih 1.041.404 dionice ove kompanije.
Prevent FAD postojećim dioničarima nudi otkup dionica po cijeni od 2,5 KM što je 7,99% od nominalne vrijednosti dionica koja iznosi 31,30 KM.
Prag uspješnosti tender ponude je 67%, a vremenski rok njenog trajanja je u narednih mjesec dana, od 13. juna do 12. jula ove godine.
Društvo ovlašteno za prikupljanje odgovora na tender ponudu je Moja banka.

brzi

Post by brzi »

panzer wrote:Mann hummel je sa skupštinom 26.06. opet dobit ide u rezerve. Očekivao sam da sad to prebace na kapital kako bi počeli sa pripremama za tu neku najavljivanu fabriku ali po svemu sudeći to je na čekanju čim se ovo ovako raspoređuje, izgleda da je švabo preoprezan sa prognozama za autoindustriju . Trebalo bi malo ispititati sekretara o ovome.
Panzer gdje si našao informaciju da je skupština 26.06. ?
Ja nađoh samo da je skupština Cementare Kakanj 26.06.
panzer

Post by panzer »

Bilo je u dnevnoj štampi krajem maja. Zvao sam sekretara firme i kažu da i dalje nemaju odgovora odnosno odobrenja iz Njemačke za izgradnju nove fabrike. I oni čekaju da vide šta da rade sa tolikom akumuliranom dobiti.
brzi

Post by brzi »

panzer wrote:Bilo je u dnevnoj štampi krajem maja. Zvao sam sekretara firme i kažu da i dalje nemaju odgovora odnosno odobrenja iz Njemačke za izgradnju nove fabrike. I oni čekaju da vide šta da rade sa tolikom akumuliranom dobiti.
Hvala na informaciji.
Što se dobiti tiče mislim da će prije ili kasnije (2 do 5 godina) početi sa isplatom diviende jer treba vratiti ne male kredite koje je "majka" uzela.
insider

Post by insider »

Prevent Jelah kupuje Ilijasku Zeljezaru....nek se nesto pozitivno desava i oko ove Zeljezare
Post Reply