Dvije strane: Vladu f bih i direktora EP BiH.
Vladu zbog kršenja zakona o dioničkim društvima, a direktora zbog zloupotrebe položaja i ovlasti itd..
Elektroprivreda BIH
-
Re: Elektroprivreda BIH
Primio. I meni je zaglavljivalo u Outboxu a ponešto nije nikad ni otišlo.
Što se tiče koga tužiti to će advokat bolje znati ali svakako su u užem izboru Vlada kao većinski, direktor kao odgovorno lice, mada i za Nikšića lično ima elemenata.
-
Ako budete tuzili, racunajte na moju pomoc, ovdje ima toliko krsenja zakona da se kvalitetnom tuzbom moze dobar posao odraditi. Dakle, slobodno me ukljucite, ovo sta se radi nije samo stetno za male dionicate, stetno je za cijelo drustvo
Treba sačekati plan poslovanja za 2024.-2027.
Ako podignu proizvodnju u TE na nivo iz 2020. imat će pozitovno poslovanje.
A to znači 5000 GWh u TE, što je oko 1500 GWh više nego ove godine.
Ovo poskupljenje uglja podiže nabavnu cijenu uglja za 35% ali ako ne bude eksternih nabavki ( osim ovih već ugovorenih 400,000 tona) cijena nabavke uglja će biti neznatno veća. Znači imaju na zalihama sigurno 500.000 tona više nego na početku 2023., imaju tih ugovorenih 400.000 tona i ako rudnici podignu proizvodnju za 500.000 to je tih 5000 GWh u TE.
Proizvodna cijeni u TE ne zavisi samo od cijene uglja nego i od proizvedene količine jer amortizacija i rad su fiksni trošak.
Ako podignu proizvodnju u TE na nivo iz 2020. imat će pozitovno poslovanje.
A to znači 5000 GWh u TE, što je oko 1500 GWh više nego ove godine.
Ovo poskupljenje uglja podiže nabavnu cijenu uglja za 35% ali ako ne bude eksternih nabavki ( osim ovih već ugovorenih 400,000 tona) cijena nabavke uglja će biti neznatno veća. Znači imaju na zalihama sigurno 500.000 tona više nego na početku 2023., imaju tih ugovorenih 400.000 tona i ako rudnici podignu proizvodnju za 500.000 to je tih 5000 GWh u TE.
Proizvodna cijeni u TE ne zavisi samo od cijene uglja nego i od proizvedene količine jer amortizacija i rad su fiksni trošak.
Last edited by brzi on 14 Dec 2023, 14:30, edited 1 time in total.
Trezvenjak wrote: ↑14 Dec 2023, 14:26 Ako budete tuzili, racunajte na moju pomoc, ovdje ima toliko krsenja zakona da se kvalitetnom tuzbom moze dobar posao odraditi. Dakle, slobodno me ukljucite, ovo sta se radi nije samo stetno za male dionicate, stetno je za cijelo drustvo
Ja na ovo mislim cijelo vrijeme. Ne moram kao dioničar godinama ne vidjeti dividende ali i kao suvlasnik i kao građanin ove države ne mogu gledati da neko uništava firmu. Jer znam da nakon toga svima dolazi period kada bi istu uslugu morali plaćati 300% skuplje.
I tad će se svi ovi silni direktori i svi premijeri entiteta kojisu učestvovali u uništavanju praviti mutavi i slijegati ramenima.
To nismo jednom gledali.
Ja sam svakako zagovornik tužbe bio i ranije.
Tako da sam spreman dati punomoć, kao i finansijski učestvovati u finansiranju prema mogućnostima i srazmjerno broju dionica.
Tako da sam spreman dati punomoć, kao i finansijski učestvovati u finansiranju prema mogućnostima i srazmjerno broju dionica.
Tuzba bi mogla biti jednostavna. Ako se odlučite i ja ću ucestvovati ali to ne treba nista pokretati bez Jadranstanova.
Jasno je krsenje zakona o donacijama i steta koja će u sljedećoj godini iznositi 150 do 200 miliona.
Jasno je krsenje zakona o donacijama i steta koja će u sljedećoj godini iznositi 150 do 200 miliona.
-
Mislim da se šteta nanesena malim dioničarima može mjeriti u stotinama miliona KM, a bitno je sto prije tuziti da sto manje zastari.
Pravimo Viber grupu malih dionicara EP koji su za to da se nesto pokrene, radi lakse i brze komunikacije. Javite se sa PM (private message) monthypythonu ili meni, sa brojem tel. Prvi korak je da vidimo koliko nas ima, a onda se dogovaramo dalje za sastanak itd. Za slanje PM ne zaboravite "add recipient" i "subject", inace poruka ne prolazi
Last edited by Stockton on 14 Dec 2023, 15:42, edited 1 time in total.