http://www.index.hr/vijesti/clanak/dok- ... 67428.aspx
ne znam kako bi uopće komentirao to...
Vijesti iz ekonomije/privrede
Re: Vijesti iz ekonomije/privrede
Totalna je laž da cestogradnja pokreće privredu. Možda trenutno bez dugoročnog efekta. Dokaz je Hrvatska. Uz opasku da je Hrvatska turistička sila i ima važnu geografsku poziciju. Na kraju su upali u dužničko ropstvo a sve građevinske firme nastale iz tog ciklusa danas su propale. Lopovska vlast SDA-SBB optužuje opoziciju za politikanstvo. Srušili su akcize zbog politikanstva. Upravo lopovska vlast sve radi zbog politikanstva. Planirana predizborna laž o najvećem gradilištu u Evropi plus pljačka na tenderima za autoput. To su motivi koruptivne bande.
Puno ih se upreglo da nam dokazu je aranzman sa MMFom ustvari samo vezan za cestogradnju a iza "blokade cestogradnje" se kriju svi troskovi koje pravi administracija i za koje nema para. Prema svjezim statistikama samo federacija od direktnih i indirektnih poreza je dobila za 150 miliona km vise u ovom periodu ove godine u odnosu na isti period prosle.
Svake godine raste iznos prikupljenih poreza a oni i dalje traze mmf.
I dalje ostaje velika steta sto pojedinci nisu gorili 2014. Mozda bi im se kolege malo zamislile nakon toga. Ovako i dalje rade iste stvari.
Svake godine raste iznos prikupljenih poreza a oni i dalje traze mmf.
I dalje ostaje velika steta sto pojedinci nisu gorili 2014. Mozda bi im se kolege malo zamislile nakon toga. Ovako i dalje rade iste stvari.
malo zaboravih, pošto vr.brzo prolazi - šta već bilo 2014.g? oni protesti ili?
Jedino tad sam vidio strah od naroda ljudi koji su na pozicijama i cak volju da se nesto izmijeni.
Tako da se treba nadati da ce propasti ovaj angazman sa mmf-om.
A koliko im je on bitan govori podatak da je predstavnik EU za BIH sjeo u auto i otisao u Cazin kako bi ubjedjivao nezavisnog kandidata da glasa za akcize
Tako da se treba nadati da ce propasti ovaj angazman sa mmf-om.
A koliko im je on bitan govori podatak da je predstavnik EU za BIH sjeo u auto i otisao u Cazin kako bi ubjedjivao nezavisnog kandidata da glasa za akcize
ma meni se čak sviđa (intimno - poslovno ne, jer može biti sranje), da ovi zapadnjaci vide, da ne mogu svugdje kao što su oni navikli
Poslovno cak ne bi previse ni uticalo jer je privatni sektor poprilicno navikao na sve moguce neugodnosti.
Ovdje je problem sto se kancer buni kako ce ostati bez dovoljno hrane, a eu i mmf je zadovoljan ostankom statusaquo kako bi oni zadovoljili svoje odredjene interese
Ovdje je problem sto se kancer buni kako ce ostati bez dovoljno hrane, a eu i mmf je zadovoljan ostankom statusaquo kako bi oni zadovoljili svoje odredjene interese
ma bilo bi sranja, veruj mi, kad se odjenom krediti više ne bi refinancirali, nema više likvidnosti (čitaj para) i sve bi otišlo u p.m., barem privremeno
tako vladaju čitavim svjetom
tako vladaju čitavim svjetom
mislim, da su ONI sad u panici, da će bijeli svijet vidjeti, kako jih je neko uspješno odjebao... zato i put u Cazin...
da bi to bila vlast, znaju šta raditi (na kraju i ratne mjere, ako ne pomaže drugi pritisci) a o ovome slučaju su vjerovatno ostali bez rječi/plana
da bi to bila vlast, znaju šta raditi (na kraju i ratne mjere, ako ne pomaže drugi pritisci) a o ovome slučaju su vjerovatno ostali bez rječi/plana
Ali do toga svakako nece doci jer ce se ispuniti uslovi koji trebaju proci kroz drzavni parlament i to nakon odredjenog kasnjenja.
Sad su politicka natezanja i svaki od njih pokusava ostvariti svoje interese a svi znaju da i oni zavise od kredita mmf-a
Sad su politicka natezanja i svaki od njih pokusava ostvariti svoje interese a svi znaju da i oni zavise od kredita mmf-a