ZIF-ovi
Re: ZIF-ovi
Skrbnik kupio udio koji je prodao Salink i onda imao 25,52 % . Kupio je po 3 i kusur KM. Kako bi pao ispod 25% prodavao je po 2,15 KM
"Uljetio" MI Group da malo pripomognepanzer wrote:Skrbnik kupio udio koji je prodao Salink i onda imao 25,52 % . Kupio je po 3 i kusur KM. Kako bi pao ispod 25% prodavao je po 2,15 KM
Zašto su prometi toliko slabi? Rijetko prelazi 10.000 KM a često je po par stotina KM dnevno po jednom fondu. Mada, dobro je da raste.
I sad drugo pitanje, kakva su očekivanja od ove vrste fondova?
I sad drugo pitanje, kakva su očekivanja od ove vrste fondova?
To je treci dio zepter fonda,konplet ce biti novcani,kad produ dve god bez izlazne takse trebao bi vrijediti oko 1km,mislim da je krenulo od 5feninga.
Koliko sad realno vrijede ti fondovi i kolika im je tržišna cijena?
Mislim da se tek sad, ako sam dobro shvatio da fondovi od dioničara moraju otkupljivati udjele, može govoriti o diskontu.
Mislim da se tek sad, ako sam dobro shvatio da fondovi od dioničara moraju otkupljivati udjele, može govoriti o diskontu.
Mislim da ce se godisnje cjena povecavati do 10posto,imaju puno Telekoma,obveznica,cak kupuju i po stranim berzama,mislim na maximusu i futuru oif,a ako za dve god dode i teci do markice opet dobro
Ja sam uzeo proslo ljeto po 8km,sad na berzi mogu naplatiti 11,5,ako sacekam isplatu u aprilu da me fond isplacuje bice 13,5,ako ne izadem ni u jednom slucaju nego sacekam 2god naplacuje se samo 3posto izlazne naknade,oko 17km bi trebalo biti ako ostane trenutna cjena
Oko 10 % Bonusa prodano. A možda je miješano sa Ozonom.