BH Telecom

montypython

Re: BH Telecom

Post by montypython »

Sitna buranija wrote: 25 Jun 2026, 11:29 Monty, e zbog takvih stavova "ta će ba on" si i zaslužio da ti uzmu pare i daju Šolaku, Dini, Amelu i sl. Omalovažiti osvajanje Oskara i drugih nagrada nagrađivanim i dokazanim autorima može samo propali Bošnjo koji u svom životu ništa nije postigao, ali se u sve razumije i najpametniji je u svemu. Nego, je li otišla dobit elektroprivede na 150-250 miliona koliko si projektovao da je realno i da će biti samo kad Andelija ode? :roll: :lol:

Ovaj tenkre je ukinuo filmadžijama pare ne da bi ih dao dioničarima nego da bi imao više stredstava da preusmjeri u pljačku. I odatle treba početi sagledavati stvari. Ali dok Bošnjo to shvati...
Od Bošnje kako kažeš koji omalovaži Oskara i oskarovca gori je samo onaj što se klanja svemu stranom nemajući pojma o kvalitetu istog tj Bošnjo sa Štokholmskim sindromom. Odavno oskari nisu što su bili samo što to ti ti ne znaš jer se u film ne razumiješ. Trenutno ne možeš ni dobiti oskara ako u njemu nema veličanja ESG i LGBTQ vrijednosti i sl. Zašto ga je dobio 2002 rekao sam već udario je žicu koju strani žiriji vole a upravo je bio završio rat u Bosni. Umjesto pokolja i patnji koje su poznate svima koji su bili ovdje u to doba prikazaan je zajebancija, a posebno se žirijima dopada ono "vi ste počeli rat, ne vi ste počeli rat" to trivijaliziranje krivice ponavljanjem do besmisla dok gledalac ne zaključi ma svi su oni isti. Pa ako se tebi svidjelo bujrum, nije moj problem. Te godine konkurent je bio francuski Amelie koji je danas kultni film dok je Ničija Zemlja potonula u anonimnost. Na IMDBu Amelie npr ima ocjenu 8,3 od 10 od 842 hiljade glasova uz 1700 kritika gledalaca. Istovremeno Ničija zemlja ima samo 51 K glasova i 193 kritike, ni 10%. Svaki film Tanovićev film nakon prvog je još gori. Neke od njih, tipa "10 u pola" koji zvuči i izgleda kao epizoda "Vize za budućnost" mogu gledati jedino u BiH (i to samo oni sa IQ broja cipela) za ostalu publiku je potpuno besmisleno. i gore je sa Žbanićkom čije filmovi ili nisi gledao ili smatraš da u Srebrenici niko nije ubijen, da je čika Ratko djeci u autobusu djelio čokolade. Na film su se žalili i stanovnici Srebrenice jer djeca roditeljima stavljaju kao primjedbu da su im pričali da je u Srebrenici bio genocid a da poslije gledanja Quo Vadis Aida vide da roditelji lažu. Nek se ti ložiš na "nagrade" jer nemaš vlastito mišljenje ali prođi se mene kojeg ne znaš pa ne znam ni kako znaš šta sam "postigao" a šta nisam. Vidim međutim da si itakako za to da BH Telecom dijeli pare firme i dioničara nazoviumjetnicima, neću ulaziti u razloge ali znam da se niko od drugih dioničara ne slaže ako misli sebi dobro.
Što se tiče Andelije, rekoh davno svi padovi u proizvodnji i struje i uglja bili su i u njegovom mandatu, dijagrami ne lažu, prije samog odlaska, na polugodištu poslovao je negativno, držao je na računu pare koje nije podijelio u dividendu ni investirao za vrijeme inflacije od 14 % godišnje, nijedan objekat nije ni počeo ni završio...Da je on podijelio te pare u dividendu imali sad mi svi po 10 KM po dionici dividende. Ovako su propale. Pametnom dovoljno.
Nisam rekao da je "realno da dobit bude 150-200 miliona kad Andelija ode" nego da je to realno pri dobrom upravljanju, odlazak Andelije nisam spominjao. Ništa se nije promijenilo, i dalje smatram da je realno da dobit EPBiH bude 150-200 miliona mada kad vidim da to ostvaruje i triput manja EPCG digao bih to na 300 miliona. Izvinjavam se ostalima na off topic ali smisao je bio zaštita BH Telecoma.
Sitna buranija

Re: BH Telecom

Post by Sitna buranija »

Da me pogrešno ne shvatiš, smatram te vrlo inteligentnom osobom, ali ti kada želiš da je nešto onako kako bi volio da jeste, potpuno ustupiš emocijama mjesto ispred razuma. I onda ti džaba ta inteligencija, jer je ne koristiš na pravi način, emocije govore... A i tvrdoglav si, pa braniš svoje fule i kada je postalo očito da su ništa drugo nego samo fule...
Post Reply