BH Telecom

slavuj

Re: BH Telecom

Post by slavuj »

Kada sam počeo pitati Arslanagiča za neke pozicije iz Izvještaja o poslovanju več i ne znam za koju godinu,on se grohotom smijao.Danas je osudjen ,ne znam daa li je u Zenici.Naravno da ga nisam ja zatvorio,sretna okolnost je bila da je na vlast došao Nikšič,čijeg je jarana Uzunoviča ,on nešto ranije smjenio sa mjesta predstavnika u Moskvi.A kada me prijatelj upznavao sa tim Uzunovičem,on je ironično rekao;To nam je važan dioničar.A ja sam tada imao nekoliko hiljada dionica.
A kada smo organizovali Skupštinu Komisija je sve poništila,postupajuči po uputama iz vlsasti.iDanas su svi pomenuti osudjeni,osim onih koji su saradjivali!.I osim Nikšiča.
Ovih dana sam vidio ipapir na kome se spominju osumnjičeni za kriminal u preuzimanju FDS,na čelu sa direktorom i onim auustrijsncima.
Ipak se kreče!
Vjerujem da bi ssve ovo moglo utjecati na Nikšiča iVladu da zaustavi ovu potencijalnu pljačku.
Jer ako se lopovima ne pruži šansa,odustaju!
A ja na ovu potencijalnu akviziciju gledam samo kao na šansu da se izvuku pare iz BH Telekoma.
Kada sam prijavio pljačkuFondova,napisao sam da su izvukli najmanje 50 miliona,a možda i duplo.
Oni koji su se prepoznali su me tužili zbog klevete.Odustali su nakon desetaak hiljada troškova.
Neču ni sa kim da raspravljam o ekonomskoj opravdanosti ove akvizicije.O tome će se siguran sam,odlučiti na pravom mjstu.
Ali smatram da ovo treba spriječiti pod svaku cijenu.
Post Reply