BH Telecom

panzer

Re: BH Telecom

Post by panzer »

Korektnije bi bilo da se politika uključi oko već gotovog 500 miliona KM gubitka elektroprivrede nego ovog "potencijalnog" problema.
Truba

Post by Truba »

ali ep je socijalna institucija
a telekom je šmek snobovska
slavuj

Post by slavuj »

Vrieme je da se jasno kaže o čemu se ovdje radi.Do sada je to učinio samo Avaz,a jutros i gospodin Igor Gavran,analitičar iz Mostara.
Dvorska akademska elita iz Sarajeva o svemu ni rijeći.Kakvi su,početi če da nas ubjedjuju da je to dobar poslovni potez.
A zapravo radi se o stvaranju uslova za pljačku društva,države i jednog naroda u cjelini. Baš tako,jednog naroda.Jer i bez Čoviča znamo ko je vlasnik BH Telekoma.
Na drugoj strani je ona grupa što je organizovala onu operaciju VijaduktSvejedno što su sa prve linije odbane negdje na istoku.
I samo zato što sam reagirao na taj lan pljačke,nisu mi dali ni čašu vode na skupštiniI niko ni na to nije reagirao.A pred njima su ppdatci o meni,kao dioničaru i korisniku usluga.Prijetili su još i da če me udaljiti sa skupštine.
Meni je sve to dobar znak.To sam u više navrata proživio u Bosnalieku,u oba sada več presudjena slučaja.
Izvršioci su presudjeni a pomagaći nisu,u oba slučaja.A glavni iz sjene ,tada premijer Nikšič,ostao je ne dotaknut,
To je isti onaj Nikšič koji več drugi mandat,opet sa jaranima,rastura Feroelektro.
Nisu dirali ni onoga što je u ime Uzunoviča lagao da je potrašivanje iz Rusije obezbjedjeno,u vrijeme kada je putovalo kroz Evropu prema nekim otocima ili prema Konjicu.Valjda zbog dobrog vladanja.
Pa neka ovi,koji če pokupiti kajmak u BH Teleekomu,dobro razmisle s kim to dijele.
A za poslovni promašaj svakako odgovara menadjmet.To če im reči i oni koji ih možda neče ni pokušati zaustaviti.
Na kraju nešto i za ove što su dobili dividendu a da prstom nisu makli.Samo da ih podsjetim da su na prošloj Skupštini decidno kazali da neče biti dividende bar tri gdine,ako kupe.A onda su se predomislili,zbog reakcije bar u dijelujavnosti!
Sabur2

Post by Sabur2 »

Mislim da se dividenda pojavila ipak više radi budžetskih problema Federacije.
Post Reply