Treba uzimati "dobre" a ne "loše". Ko bi rekao. Ako nije problem koji su ti novi blue čipovi? Nemoj samo da su sve one dionice u koje si ti prešao kad si izašao iz dosadnih državnih. Ako se ne varam bila je priča da će se prodati Sosor "ali ne preko 21 KM do novih izbora". Ja mislio odmah će rasti pred takvu akviziciju kad tamo spao sa 17 na 14.5 nakon toga. Drugi put opet "dosta ljudi priče o toj EPBiH i "pašće kiša", proleti namjenska". Rekao bi čovjek namjenska će u nebo, kad tamo Igman sletio sa 200 na 174 Pobjeda sa 31 na 29 Pretis sa 70 na polugodištu na 48 sad.... Ispada da je bolje prošao onaj ko je bio u "državnom" JPESR čekajući kišu I kome je "proletila" namjenska nego onaj kome nije "proletila". I nije da ja ne cijenim info o mogućoj prodaju Sosora cijenim, I nije da ne mislim da namjenska ne vrijedi, vrijedi itekako stvar je da ovdje ljudi ne znaju šta vrijedi ni kako se procjenjuje, a ja lično i dalje mislim da je ipak najpotcjenjenija EPBiH.novi wrote: ↑14 Nov 2025, 17:37 Mislim da je vecina koja kupuje dionice za svoje pare (takvih je jako malo ali jedino oni i kupuju) shvatila da treba uzimate nove blue chipove a to su dionice koje daju 5%, ove ostale ''drzavne'' ili ''imaju potencijal'' vise niko i ne razmatra. A to da li ce past kisa i nesto biti bolje ako se promijeni parlamentarna vecina zaboravite. Otvorile se oci sta ces, sad je propast menagerima SASE ali promet ce Vam biti 100 KM, zbog cega postojite, platice vam Vlad da postojite. Ubleha
Ne postoje blue čipovi na totalno nelikvidnom tržištu gdje se cijena obrazuje praktično isključivo mahinacijom, hypeom i mentalitetom krda tipa ako raste nastaviće da raste a ako pada nastaviće da pada.