beka26 wrote:EU nije ništa drugo nego fašistička tvorevina pod pokriteljstvom katoličke crkve.
Ovo sa porezima podsjeća me na onu iz maxmgnusovog romana kada je kralj uveo sve moguće poreze (postojao je i porez na zrak) , pa je onda uveo i porez na postojanje. I upita jedan tzv. poreznik obaveznik aka. gradjanin (ni Orvel to bolje ne bi rekao) : "A šta ako ne platim porez na postojanje? " Stiže odgovor kraljevog službenika: "Nećeš postojati."
Po meni sve sto si izjavio ne stoji, a evo i obrazloženja.
Skandinavske članice, Nizozemska, Velika Britanija, većina baltičkih članica i bar pola Njemačke nisu uopće katoličke zemlje, jesu "krščanske" ali nisu katoličke.
Od jačih "katoličkih" zemalja tu je jedino Francuska.
Druga stvar je da EU u potpunosti sekularna, njene članice su potpuno sekularne države, a većina je za moj ukus i preliberalna.
Legalizirani su istospolno brakovi, prostitucija, lake droge, legaliziran pobačaj, ...
Uz sve mane EU kojih je mnogo zašto imigranti žele ići u EU?
Zato što EU bar do sada predstavlja vodeće područje na svijetu po standardu življenja(ekonomija, zdravstvo, školstvo,...).
Što se tiče poreza i tu se ne slažemo, jer npr: zašto Švedska ima jaku socijalnu državu?
Pa upravo zbog poreza, koji su veliki, ali zahvaljujući skandinavskom mentalitetu i sposobnostoma imaju jaku ekonominji, velik proračun što omogućava velika socijalna davanja.i državu blagostanja.
Nama nisu problem porezi, naš je probelm što narod u BiH po svim parametrima debelo zaostaje za razvijenim svijetom.
p.s. nije švedska napravila šveđane, već su šveđani napravili švedska