BH Telecom
Re: BH Telecom
Biće dividenda za 2022. I 2023. polovinom ove godine, tako najavi Generalni direktor na presici danas, a dok se usvoje godišnji izvještaji i revizorski izvještaj.
Na kojem minutu na snimku je to rečeno.
Meni su se ucrtale u sjećanje dvije stvari, Zakazali smo u investiranju u infrastrukturu, nužno poboljšati usluge.
Samo za priključenje na na rep konkurencije po ovim cijenama malo je, da budem skroman, i 500 miliona KM.
Za njihovu "Viziju" treba *svašta nešto* i to puno više.
Oni to mogu. Neprocjenjivo.
Ovog ljeta izgleda neću na more.
Meni su se ucrtale u sjećanje dvije stvari, Zakazali smo u investiranju u infrastrukturu, nužno poboljšati usluge.
Samo za priključenje na na rep konkurencije po ovim cijenama malo je, da budem skroman, i 500 miliona KM.
Svak vidi i cuje prema onome sto zeli cuti i vidjeti
-
Ovo oni pričaju da bi sebi napravili alibi za "investiranje" tj. izvlačenje para kroz nabavke. Slično kao oni u Mtel-u što su radili. Kao, loša im infrastruktura, fali baznih stanica i sl. pa treba u to uložiti (izvući pare), a zapravo je činjenica da su tu čak i ispred konkurencije. A to što ti spominješ priključenje na rep konkurencije, to samo govori da ne poznaješ situaciju, ali ni prave motive ovih "stručnjaka" iz BHT.zule wrote: ↑31 Jan 2024, 16:28 Na kojem minutu na snimku je to rečeno.
Nego, hoće li biti dividende u Mtel-u? Šta kažu? Je li dobit dobacila 100 mio KM? Imaju li dovoljno keša da bar plate isplate? Jesu li otvorili šta u Dubaiju, poslije Njemačke, Austrije, Marsa...?
Budeš li se oslanjao na dividendu Mtel-a nećeš na more nikako. A ako se oslanjaš i na BHT, možda i odeš, jer bi ove godine mogli isplatiti dividendu i za 2002. i za 2023. godinu...
BH Telecom će odlučivati o raspodjeli akumulirane dobiti za 2022. i 2023. godinu, izjavio je Amel Kovačević, direktor kompanije na upit novinara portala Indikator.ba .
Kovačević je kazao da će se odluke o tome donijeti polovinom 2024.godine nakon što se prethodno usvoje finansijski izvještaji i provedu neophodne procedure.
Prema preliminarnim informacijama sa prezentacije na pres-konferenciji održanoj u utorak, BH Telecom je u 2023. ostvario dobit od 58,9 miliona KM, a prihod je iznosio 594 miliona KM.
-
Na pozitivne vijesti naše tržište uvijek pozitivno reaguje Onaj kupovni nalog od 700 kom po 14 KM se odmah povukao, čim je neka pozitivna vijest objavljena. Zato je sad najbolji kupovni nalog 13,31 KM. Ili je možda neko očekivao dobit 100 mio KM, pa sada smatra negativnim ovu dobit od 59 mio KM, pa se zato povukao
Nije mi jasno ako isplate 35 mil. tj. 0,5515514844 KM po dionici kako onda uspjevate održavati cijenu dionice od 14 KM?
Ako isplate i svih 59 mil. iliti 0,93 KM/dionica, kako uspjevate održati tu cijenu od 14 KM kad je pri tom EPS 6,6% ?
Treće, dvije godine ne isplaćuju dividendu kako opet uspijevate održati tu cijenu dionice od 14 KM?
Ako isplate i svih 59 mil. iliti 0,93 KM/dionica, kako uspjevate održati tu cijenu od 14 KM kad je pri tom EPS 6,6% ?
Treće, dvije godine ne isplaćuju dividendu kako opet uspijevate održati tu cijenu dionice od 14 KM?
Last edited by zule on 01 Feb 2024, 16:11, edited 1 time in total.
-
Valjda zbog manjeg rizika ulaganja u zdravu firmu. Za raliku od BHT, Mtel je bolesnik pa je i rizik veći, pa se samim tim traži puno veći povrat za preuzimanje tog rizika...
>Ja ove dvije berze u BIH nikako da smjestim u neke ovire ekonomske ili bilo koje druge logike.Odoh ja u Premijeru.