Ja nemam neki negativan pogled. Možda je veći problem što se ukorijenila stranačka struktura u organizacionu strukturu firme. I svi ti odnosi su postali i organizaciona kultura.
Silom prilika stranačka struktura će sada biti razbijena ali uz nju se razbija i organizaciona struktura. Generalni direktor možda i neće imati veliki uticaj ali svi ostali direktori koji su pojedinačno došli kao novi i za zauzimanje stranačkog plijena mogu pokušati igrati kao samostalni igrači. A to je problematično u velikoj organizaciji.
Uglavnom, da se ranije djelovalo samo profesionalno i tako uspostavljala struktura, ne bi ste vi imali taj negativni osjećaj.
BH Telecom
-
Re: BH Telecom
O čemu ti pričaš? Ja niti radim u BHT, niti sam stranački čovjek, tj. nisam član nijedne ni stranke ni partije. Ali sam dioničar BHT- već nekih 15 godina pa imam iskustva sa vladavinom i jednih i drugih. Osim toga, poznajem neke ljude koji rade u telekomu, pa dođem do nekih informacija i iznutra. Kakvi god zeleni bili, za crvene su nedostižan nivo. O ovim ultra zelenim NiP-ovcima da i ne govorim.panzer wrote: ↑12 Oct 2023, 12:52 Ja nemam neki negativan pogled. Možda je veći problem što se ukorijenila stranačka struktura u organizacionu strukturu firme. I svi ti odnosi su postali i organizaciona kultura.
Silom prilika stranačka struktura će sada biti razbijena ali uz nju se razbija i organizaciona struktura. Generalni direktor možda i neće imati veliki uticaj ali svi ostali direktori koji su pojedinačno došli kao novi i za zauzimanje stranačkog plijena mogu pokušati igrati kao samostalni igrači. A to je problematično u velikoj organizaciji.
Uglavnom, da se ranije djelovalo samo profesionalno i tako uspostavljala struktura, ne bi ste vi imali taj negativni osjećaj.
O samom Kahrimanu nisam nikad ništa pozitivno rekao, dok nisam vidio koga umjesto njega dovode. Sada mi je i on dobar.
Uglavnom, neko ovdje reče da su od 7 izvršnih direktora, samo 2 radila u telekomu. E to je ono problematično, sa čim i sam imam loša iskustva. Dođu ljudi sa strane, koji ne poznaju ni biznis ni organizaciju, a puni sebe (kao ovaj Kovačević), ne vjeruju ljudima koji su tu godinama i koji poznaju procese, nego počnu dovlačiti svoje koji kao i oni nemaju veze o samom biznisu i organizaciji u koju dolaze i lagano sve tone i ide u neku stvar... Neznanje i nekompetencija...
Nego, da u tvom stilu napišem, spremi se ti za skupštinu elektroprivrede iduće sedmice pa aplaudiraj tamo "svojima", koje si isto tako branio kada su trebali zamijeniti Andeliju. Kao treba im dati priliku da vidimo, možda će znati, možda će dovesti kompetentne ljude. Pa ti doveli vodovodžiju. A ja sam ti i onda rekao da ljudi koji su jednom već pokazali da ne znaju i da nisu pošteni, ne mogu drugi put odjednom postati eksperti i pošteni...
I ja isto ovako mislim. Vjerovatno se neće snaći. Pitanje je koliko su spremni i sposobni da kreiraju nešto profesionalnije u velikoj organizaciji.Sitna buranija wrote: ↑12 Oct 2023, 13:12
Uglavnom, neko ovdje reče da su od 7 izvršnih direktora, samo 2 radila u telekomu. E to je ono problematično, sa čim i sam imam loša iskustva. Dođu ljudi sa strane, koji ne poznaju ni biznis ni organizaciju, a puni sebe (kao ovaj Kovačević), ne vjeruju ljudima koji su tu godinama i koji poznaju procese, nego počnu dovlačiti svoje koji kao i oni nemaju veze o samom biznisu i organizaciji u koju dolaze i lagano sve tone i ide u neku stvar... Neznanje i nekompetencija...
A za ovo sam se šalio. U zadnje vrijeme se "popravljam" sarkazmom.
-
https://faktor.ba/vijest/tibih-prijavio ... esa/212782Sitna buranija wrote: ↑12 Oct 2023, 10:43 A ovaj nije "političar"? Frajer bio ambasador, a za ambasadore se valjda šalju samo dokazani biznismeni...
Cijeli radni angažman mu je bio vezan za SDA, a sada za NiP - Bamkard, BBI, ambasada, BHT... Samo je onu offshore kompaniju u Panami samostalno registrovao
Nije nista. Bice nesto.
Sudeci kako se berza ponasa.
Ne popusta prodajna strana. A da ima losih vijesti neko bi se iskrcavao po ovom, jer neko je uvijek na izvoru.
Sudeci kako se berza ponasa.
Ne popusta prodajna strana. A da ima losih vijesti neko bi se iskrcavao po ovom, jer neko je uvijek na izvoru.
-
Ma biće dividenda vjerovatno, samo je pitanje kada. Moguće i da u maju ili junu na redovnoj skupštini usvoje izvještaje za 2022. i 2023. zajedno, pa da isplate i dividendu za obje godine istovremeno. Ali, nije mi isto kada su mi je isplatili...
veća?Na 77. (redovnoj) Skupštini Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo, održanoj dana 09.10.2023. godine, donesena je Odluka o neusvajanju obračuna i isplate dividende za 2022. godinu putem Registra vrijednosnih papira u F BiH.
Cijeneći navedeno Uprava Društva će izvršiti konsultacije sa većinskim dioničarem-Vladom Federacije Bosne i Hercegovine oko pokretanja procedure donošenja prijedloga nove Odluke o prijedlogu raspodjele dobiti i shodno istoj i prijedloga Odluke o obračunu i isplati dividende za 2022. godinu putem Registra vrijednosnih papira u F BiH.
Nakon izvršenog usaglašavanja sa većinskim dioničarem, novi prijedlozi citiranih odluka će se uputiti u dalju proceduru kako bi Skupština Društva iste razmatrala u toku2023. godine.
-
To bi bilo odlično. Znači, nada još postoji.
Samo, šta će za izvještaje? Ne možeš da ne usvojiš izvještaje, a da isplatiš dividendu na osnovu rezultata koji si osporio. Možda isplate akumuliranu iz ranijih godina?
Samo, šta će za izvještaje? Ne možeš da ne usvojiš izvještaje, a da isplatiš dividendu na osnovu rezultata koji si osporio. Možda isplate akumuliranu iz ranijih godina?
Pa možda se može kozmetička korekcija izvještaja napraviti.