BH Telecom

slavuj

Re: BH Telecom

Post by slavuj »

Vladin predstavnik,ne znam da li je iz Konjica,glasao protiv Izvještaja o poslovanju.
I još dometnuo da nije ovlašten da objašnjava zašto.
panzer

Post by panzer »

To im je glavna uzrečica. Ali sad je ozbiljno pitanje šta je razlog. Poskidali su sve koga su htjeli. Rezultat je takav kakav jest a i revizori su potrvrdili. Može se nova vlast neslagati sa nekim troškovima ali troškovi su tu. Sasvim je nelogično ovo raditi.
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

Ma ovo su neznalice i diletanti. Već su nam pokazali koliko ne znaju u prošlom svom mandatu, a sada su još pojačani i mladim lavovima iz NiP (ultra zeleni od 35-50 godina koji nisu uspjeli ostvariti previsoke ambicije u "izvornoj stranki" - SDA, pa napravili svoju). Jadna nam je majka, da opet ponovim...
rigel

Post by rigel »

Da bi se smjenila stara uprava, mora se navesti razlog jer su imali jos godinu mandata. Ostalo zakljucite sami...
Sabur2

Post by Sabur2 »

Pa zar nije smjenjen NO?
Zar u d.d. NO ne može smjenjivati upravu po svom nahođenju?
slavuj

Post by slavuj »

S godinama ja svaku situaciju nastojim naći u nekoj svojoj životnoj prići.
Radio sam jednu godinu u Iraku,u Unioninvestu,na bazi C,koja je već bila operativna u Iransko-Iračkom ratu.
Jedne prilike sam sa električarima otišao ispitati i popraviti rasvjetu na rezervnoj pisti.Naravno,sa znanjem i po nalogu nadzornog organa i komande.
U jednom momentu jedaan TU bombarder kao da je pokušao da sleti na tu pistu,koja je inače bila treća rezerva.Spustio se tako nisko da smo mi polijegali po pisti.Mislio sam da je neka vježba i nastavili smo raditi.Koju minutu kasnije avion je ponovio svoje spuštanje.Nakon što sam ustao sa zemlje,ljutito sam se odvezao do kontrolnog tornja,sa prevodiocem,da pita šta se dešava.Tamo je za drvenim,sklepnim stolom,u najmodernijem teleskopskom mobilnom kontrolnom tornju,sjedio jedan njihov oficir.
Pitaj ga jel on to mene zajebava,kažem prevodiocu.A on,ne čekajući prevod,kaže,Zajebava,zajebava!Ti nisi mene pitao da tamo radi.
Pa komanda je odobrila ,kažem ja.Ja sam danas komanda ovdje,mene treba pitati,kaže ko iz topa bivši pitomac Vazduhoplovnih akademija u Jugi.
Na tog oficira me na prvu podsjetio premijer Nikšić.Treba narodu u vladi i medju dioničarima,pokazati ko je glavni.Ja jedino to vidim kao razlog zašto nije dao nalog da se izglasa dividenda.NO i mendžment su već promjenili.
A ako se ispostavi da hoće da izglasa višu dividendu,ja ću mu se ispričati.
Last edited by slavuj on 11 Oct 2023, 11:23, edited 1 time in total.
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

rigel wrote: 11 Oct 2023, 10:46 Da bi se smjenila stara uprava, mora se navesti razlog jer su imali jos godinu mandata. Ostalo zakljucite sami...
Da, ali su oni njih već smjenili, a onda naknadno nisu usvojili izvještaj. Redoslijed koraka im je potpuno pogrešan. Kao što rekoh diletanti.

A s druge strane, neznalice su jer misle da je dovoljno da ne usvojiš izvještaj i to je kao razlog za smjenu. Pa mora biti objektivan razlog za neusvajanje. Je li telekom poslovao pozitivno - jeste. Je li ostvario i prebacio plan koji je skupština usvojila - jeste. Je li mu mandat još trajao - jeste. Ali čuo DiF-ovac od kolega iz SDP-a koji "znaju da je nešto nezakonito ali im se žuri" da se može smjeniti neko tako što mu samo ne usvojiš izvještaj...
rigel

Post by rigel »

Nazdorni odbor je potvrdio smjenu tek nakon sto na skupstini nije prihvacen izvjestaj o poslovanju za 2022. godinu. I to je sve bilo u ponedeljak, prvo skupstina pa tek onda NO.
Bice to sve ok, bice i dividenda i ja je cekam.
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

https://www.klix.ba/biznis/privreda/nov ... /231011143

Ovaj će sjebati firmu. Poznajem ovaj tip ljudi. Kada sam pročitao članak i šta je sve rekao jasno je da će raditi sve suprotno od onog što je rekao. Ko je jednom na svojoj koži osjetio ovakve tipove, zna ih prepoznati. Sve će se svesti da izvuče lovu iz firme i da dovuče more svojih kadrova u pravilu lošijih od postojećih. Živi bili pa vidjeli...
Truba

Post by Truba »

Nas zanima samo segment dividende
Post Reply