Komentari trgovanja i dešavanja na tržištu

slavuj

Re: Komentari trgovanja i dešavanja na tržištu

Post by slavuj »

Kada je neko pitao oca zašto mu sin to sve radi,navodno je odgovorio:Probao,prošlo mu i niko mu se nije suprostavio.pa mu se osladilo!
A sada se zapravo i ne zna ko sve to nalaže,ko naredjuje!Zna se samo ko odradjuje.Prije neki dan sam slučajno čuo razgovor u kome jedan direktor iz
Iz jedne,moglo bi se reći,korporacije kaže:Šef,tako oni zovu nominalno prvog čovjeka,kaže da je Dino rekao da tako ne može.
Eto,na tom intelektualnom nivou razmišlja čovjek sa najviše akvizicija u BiH!I o čemu mi to pričamo.
Zna li neko u šta je uložio djaba dobivene milione iz fondova onaj Goran Šarić,nekada nominalno vlasnik pola Ozona!Ili možda neko zna gdje su otišle pare koje su iz Energonove izvukli onaj famozni Končar i Jadranska ulaganja.Ili možda neko zna koliko je obaveza platio već propali MIMS parama koje je dobio za dionice Unioninvestplastike.Ili možda neko zna u šta je potrošila pljačkom dobijene pare vlasnica one firme od dva imena ,prva riječ je Bosnaauto,Ili gdje su otišle pare dobijene za propali Merkur,itd,itd.A sve se to može utvrditi jednostavno pračenjem tokova novca.
Naravno ako se ne stane kada se dodje do neke svadbe,koja je koštala 5 miliona,kako su tvrdili bivši vlasnici onog famoznog Tobaco pressa,kojeg je Dr.Mulahasanović platio deset miliona ,umjesto dva,na koliko je bilo procjena vještaka po zahtjevu vlasnika!,Treba samo volja,i bar malo znanja!
I još nešto,što sam dužan objaviti zbog ovih što pišu.
Pošto znam da oni ljudi koji su pratili ovaj forum nisu više u FUP,sutra ću na sve ovo ovdje napisano i sve ono što će eventualno biti napisano,skrenuti pažnju onima koji bi trebali ovo bar čitati.Pismeno i na protokol ,vezano za predmet broj taj i taj.
Da ne bude kako je to sve izmislio onaj H.Čengić!
mendo

Post by mendo »

panzer wrote: 20 Dec 2019, 14:28 A dosadašnje povećanje prikupljenih poreza im je dovoljno da hrane administraciju. Već tri- četiri godine niko od administracije se ne žali i ne buni.
ja često čujem, da se neko iz administracije žali na visinu plate i razmišlja o odlasku u privatni sektor ili inostranstvo. A neki su već otišli...
montypython

Post by montypython »

Izvinjavam se što sam malo off topic ali kratko je a i ima itekako veze sa pravnom državom. Ako neće institucije da pod lupu stave Muju i Edinu, Bigove, Ozone i Igmane, gdje nestaju desetine miliona i oštećuju se desetine hiljada dioničara i razvaljuje kompletno tržište vrijednosnih papira, evo gdje su našli da treniraju mišiće: https://www.klix.ba/vijesti/bih/fikreta ... /191227013
panzer

Post by panzer »

Ukazao se BLBH na DC-u. Zanimljivo da se ne kriju. Vjerovatno i ako bude istrage, tužilaštvo nema ingerencije preko granice.
adnan1987

Post by adnan1987 »

mendo wrote: 27 Dec 2019, 04:46
panzer wrote: 20 Dec 2019, 14:28 A dosadašnje povećanje prikupljenih poreza im je dovoljno da hrane administraciju. Već tri- četiri godine niko od administracije se ne žali i ne buni.
ja često čujem, da se neko iz administracije žali na visinu plate i razmišlja o odlasku u privatni sektor ili inostranstvo. A neki su već otišli...
E baš bi volio da vidim šta bi takvi radili u inozemstvu . . .
panzer

Post by panzer »

http://www.sase.ba/v1/SASE/O-SASE/SASE- ... 823/type/0

"islamski indeks" u koji ulazi Energonova i Teledigital. Morali su i Ozon ubaciti da bude potpuno "islamski". selamalejkumalejkumselam. I BBI se blamira.
mendo

Post by mendo »

adnan1987 wrote: 27 Dec 2019, 13:49
mendo wrote: 27 Dec 2019, 04:46
E baš bi volio da vidim šta bi takvi radili u inozemstvu . . .
pa npr vozit kombi ili avtobus može skoro svako...
znam informatičara koji održavao sistem u Vladi a otišao u privatnu firmu
i pravnicu koja razmišlja da ide u advokaturo...
adnan1987

Post by adnan1987 »

Jel moguće da je AS Hoding izlazi iz "Mlina Pekara Ljubače " , ovo bi bilo poprilično senzacionalno.
panzer

Post by panzer »

Klas prebacuje nekome. A moguće je i da prodaju Bingu npr.
adnan1987

Post by adnan1987 »

Ako su to uradili onda je ovo Novogodišnji poklon novom "kupcu".
Post Reply