Ima logike, priznajem da nisam znao. ALi sve je to tesko dokazivo sta je ko rekao i koliko se kome zuri407 wrote:Pravilnik o posredovanju u poslovima sa vrijednosnim papirima.
Član 5. stav 3. b.c.i d.
Član 6. stav 3.
itd...
PS U mojoj priči nema "malih", "velikih", "pametnih", "glupih" dioničara. Postoji samo dioničar i broker-i koji se bave nezakonitim radnjama.
Fabrika duhana Sarajevo
Re: Fabrika duhana Sarajevo
-
Hvala 407 ..nisam ja napisao zadnji post da bih njime oponirao ni tebi niti drugima …nisam znao za ovaj pravilnik i još jednom hvala za info ..mada ću si opet dozvoliti da sve dioničare (uključivo i sebe ) ipak klasificiram na ….
LP
LP
Pojavio se kupac fds na rvp -UniCredit Bank d.d. Mostar- 45.7673 % SKRBNIČKI.Jel ovo ok,nešto ne kontam.
Valjda to znači da je taj CID već imao skoro 6 % na skrbničkom.savjetnik wrote:Pojavio se kupac fds na rvp -UniCredit Bank d.d. Mostar- 45.7673 % SKRBNIČKI.Jel ovo ok,nešto ne kontam.
Što nisam iznenađen što je baš UniCredit Mostar u pitanju?
Ma cijela čaršija zna čije je to.
Mislim da skrbnički od jedne banke prikazuje zbirno sve klijente koji imaju dionice odredjenog emitenta, npr. 39% je CID a ostalo ostali dionicari
Moguće da nisam u pravu, ali svejedno će završiti na jednom vlasničkom računu .insider wrote:Mislim da skrbnički od jedne banke prikazuje zbirno sve klijente koji imaju dionice odredjenog emitenta, npr. 39% je CID a ostalo ostali dionicari
Ah kako se stvari brzo odvijaju, ipak jesam bio u pravuproleter wrote:Moguće da nisam u pravu, ali svejedno će završiti na jednom vlasničkom računu .insider wrote:Mislim da skrbnički od jedne banke prikazuje zbirno sve klijente koji imaju dionice odredjenog emitenta, npr. 39% je CID a ostalo ostali dionicari
http://indikator.ba/Vijest.aspx?p=1&id= ... reuzimanje
-
Kad se već bavimo analizama ...Prije svega činjenica je očito da je kupovina izvršena preko Unicredit banke koja nije direktni kupac jer da jeste onda bi bio vlasnički a ne skrbnički račun ..nadalje sve banke pa i Unicredit sve svoje skrbničke podračune prikazuju kao jedan te su se očito onih protrgovanih 39,9% % sabralo sa nekadašnjih čini mi se 5,8 % koji su već bili na skrbničkom Unicr( u tih 5,8% je mogao biti jedan ali i 20 vlasnika ) …znamo da nije bilo nikakvih dramatičnih preslagivanja među prvih 10 na rvp u posljednje vrijeme stoga bi bilo logično da lista ostane ista i da se samo promjeni pozicija 1 jer su te dionice prodate …sada na listi vidimo neku firmu Domotehna Bihać koja se prije nije nalazila među top 10 što znači da su se za 1 mjesto prema gore svi pomakli na listi a nisu trebali …čini mi se da je to izazvalo pomutnju ...
Evo 573 dionice po 80 KM, zarada do psolien tendera je 1500 KM iliti 3,3%. S obzirom na kamatne stope i kratki rok do tendera nije loše.