Hadenov kandidat za NO u ime radnika je g-dja Mirna Sijerćić.
To je ista ona osoba koja je već bila u NO kao Arslanagićev predstavnik
uposlenih.Nakon što je podnijela ostavku zajdno sa Trivunom,ipak je potpisala odluku o sazivanju ove skupštine koja je zakazana za 11.05. i vjerovatno neće također imati kvorum.Na kraju će dotićna sigurno usrećiti uposlanike.
Bosnalijek
-
Re: Bosnalijek
Tacno, ali nemojmo izvrtati cinjenice. Dr. Sijercic je dala ostavku u nelegalnom Nadzornom odboru i javno se suprostavila rusenju Bosnalijeka i jedan je od pokretaca promjena unutar Bosnalijeka, a sve sa ciljem dobrobiti za Bosnalijek i sve njegove radnike. Dokaz je da u Bosnalijeku ipak ima menadzera koji nisu bili do kraja "vjerni" Arslanagicu nego su bili vaga koja je pomogla da Bosnalijek odavno vec ne ode u sunovrat.
Poslije ovih visokih i teskih tema da se malo vratimo na cijenu: zar niko nece da kupi 582 dionice po 12,26??????
Znaci ici ce cijena jos dole (pretpostavka)?
Znaci ici ce cijena jos dole (pretpostavka)?
Male dioničare ne može okupljati i zastupati Halil Čengić jer on čak nema kontrolu nad svim članovima svog udruženja Dividenda, a tek onda zamislite kako bi mogao kontrolisati preko 5500 ostalihmalih dioničara. Provjereno!
-
Izgleda da se ovi iz Hadena stvarno boje tog Čengića dok su vas nekoliko angažirali da ga napadate.
Koliko ja znam on je uvijek govorio samo u svoje ime a nema baš puno dionica pa mi nije jasno šta ste mu se navezali.Pozdano znam da i na zadnjoj skupštini nije bio u ime udruženja.Naime,sekretar istog udruženja u ime svojih punomočnika je bio stalno sa Hadenovim predstavnicima.također znam da će i na sljedeću skupštinu doći samo u svoje ime.Prema tome nemate razloga za bojazan.
Za Pancera:Pročitaj kolumnu Eldara Dizdara u današnjem Oslobodjenju.
Koliko ja znam on je uvijek govorio samo u svoje ime a nema baš puno dionica pa mi nije jasno šta ste mu se navezali.Pozdano znam da i na zadnjoj skupštini nije bio u ime udruženja.Naime,sekretar istog udruženja u ime svojih punomočnika je bio stalno sa Hadenovim predstavnicima.također znam da će i na sljedeću skupštinu doći samo u svoje ime.Prema tome nemate razloga za bojazan.
Za Pancera:Pročitaj kolumnu Eldara Dizdara u današnjem Oslobodjenju.
Da li se neko nekoga boji to ne znam i to uopšte nije bitno. Naglašavam to jer Halil Čengić igra prema instrukcijama Melihe Begović sa zadatkom da male dioničare dovede na stranu Arslanagića, Polića i ekipe, a kontra Hadena iz samo njemu znanih razloga.
-
zeleni, crveni, plavi, žuti i ostali
Mirna Sijerčić ?????!!!!!
Ne znam bi li se smijo ili bi plako!
Nju nazivate predstavnicima radnika ???!!!
Pa zar od tri stotine fakultetski obrazovanih ljudi u bosnalijeku, zar niko drugi, baš neutralan, nije mogao biti taj član NO, nego osoba koja je zadnjih 10-15 godina najbliži saradnik dinastije ???!!!
Mirna Sijerčić ?????!!!!!
Ne znam bi li se smijo ili bi plako!
Nju nazivate predstavnicima radnika ???!!!
Pa zar od tri stotine fakultetski obrazovanih ljudi u bosnalijeku, zar niko drugi, baš neutralan, nije mogao biti taj član NO, nego osoba koja je zadnjih 10-15 godina najbliži saradnik dinastije ???!!!
-
@sarajevo2012
Po tom kriteriju svi zaposlenici Bosnalijeka ili da kazem svi menadzeri u Bosnalijeku su bili bliski saradnici "dinastije". Edo Arslanagic je bio nas direktor, iza njega su stajali politicari i svi drugi mocnici. Ko je mogao bilo sta poduzeti? Niko, ama bas niko! Haden vidimo kao strateškog partnera za izlaz iz agonije u koju nas je zavila Dinastija koju su cinili Edo,Amar i jos samo nekoliko najbližih saradnika dupelizaca. Niko, pa ni dr. Sijercic nije mogla biti dio toga jer oni ne vole da djele cak i da je to htjela. Pametnom dosta...
Po tom kriteriju svi zaposlenici Bosnalijeka ili da kazem svi menadzeri u Bosnalijeku su bili bliski saradnici "dinastije". Edo Arslanagic je bio nas direktor, iza njega su stajali politicari i svi drugi mocnici. Ko je mogao bilo sta poduzeti? Niko, ama bas niko! Haden vidimo kao strateškog partnera za izlaz iz agonije u koju nas je zavila Dinastija koju su cinili Edo,Amar i jos samo nekoliko najbližih saradnika dupelizaca. Niko, pa ni dr. Sijercic nije mogla biti dio toga jer oni ne vole da djele cak i da je to htjela. Pametnom dosta...
-
Procitah i taj clanak Eldara D u Oslobodjenju. Tja sta reci, napada se Haden onako generalno bez pominjanja glavne stvari, nacina preuzimanja, blokade cijene i sl. Primjetio je i on da je kupovina stala na 29,9 i da postoji veza sa Niksicem. Hvali neucesce Vlade na skupstini. "Nazalost Vlada FBiH ne moze dugo da zadrzi sadasnji status quo u Bosnalijeku..." kaze na jednom mjestu. Sto bi valjda trebalo znaciti da je sada super. Povezuje cak i premlacivanje Kebea sa potrebom neprisustvovanja Vlade skupstini. "...predstavnici Vlade FBiH jednostavno ne smiju ucestvovati u radu Skupstine sve dok se to ne rasvijetli" Da, jedno godinu ili 3 godine. Eldaru bi izgleda odgovaralo da Vlada nikad i ne dodje na skupstinu. Posebno je primjetno da su Arsla, Trivun&comp u cijelom clanku cisti kao suza. "Premijer Niksic je prosle godine tako brutalno i agresivno nasrnuo na Bosnalijek sto je iznenadilo sve..." Pa ovo kao da je pisao Arslin advokat. Jednostrano, najblaze receno.
Potpuno se slazem, zamjene teza kao i obicno. Sto bi moj jedan komsija rekao"suplje do Pakistana".