Elektroprivreda BIH

Markodj

Re: Elektroprivreda BIH

Post by Markodj »

Ko je taj jedan prodavac, ja ne kontam, koliko on ima dionica. Mislite kad on proda ce cijena gore. Pa na Banjaluckoj berzi je isto stanje, nema trgovine sa Elektro sektorom, ljudi ne vjeruju u to. Samo marifetluci se tu rade. Nema tu akcionara nigdje jos 20 god u elektro sektoru. A i Mtel i Bhtelekom su upitni postali za buducnost zbog Starlinka...

Evo gledam ove fondove, ova Moneta rasproda Fortuna fond za 3 dana. Znaci kupis fondova, oni imaju dobar portfelj, nista ne prodaju 10 godina, i onda dodje neki lik i sve rasproda za 3 dana, za te pare kupe neki poslovni prostor, uzmu sebi. Ti samo možeš gledati.... i pusis. Dobro
panzer

Post by panzer »

Ja ću po hiljaditi put ponoviti da cijena nikad nije trebala da bude na ovom nivou da su samo trgovali pravi dioničari. Da nije bilo kriminalne rasprodaje sa primjerom iz prehodnog posta danas bi bilo drugačije.
Ricky7

Post by Ricky7 »

Markodj wrote: ↑09 Oct 2026, 12:03 Ko je taj jedan prodavac, ja ne kontam, koliko on ima dionica. Mislite kad on proda ce cijena gore. Pa na Banjaluckoj berzi je isto stanje, nema trgovine sa Elektro sektorom, ljudi ne vjeruju u to. Samo marifetluci se tu rade. Nema tu akcionara nigdje jos 20 god u elektro sektoru. A i Mtel i Bhtelekom su upitni postali za buducnost zbog Starlinka...

Evo gledam ove fondove, ova Moneta rasproda Fortuna fond za 3 dana. Znaci kupis fondova, oni imaju dobar portfelj, nista ne prodaju 10 godina, i onda dodje neki lik i sve rasproda za 3 dana, za te pare kupe neki poslovni prostor, uzmu sebi. Ti samo možeš gledati.... i pusis. Dobro
Neke ERS firme sa blberze su usplatile znatne dividende dok u EPBiH dibidendu isplacuje samo vecinskom dionicaru.
Post Reply