Sanel Kajan (DF) traži da se Elektroprivreda BiH i EP Herceg-Bosne spoje u jednu kompaniju
https://www.klix.ba/biznis/privreda/san ... /260423100
Interesantno..
Elektroprivreda BIH
Re: Elektroprivreda BIH
Sa dobrom upravom to bi bila moćna kompanija.
Kupuj kad je jeftino, puni akumulacije, kad zatreba TE i RHE tu da poguraju.
Al nema nista od tog. HDZ ne bi na to pristao nikad.
Kupuj kad je jeftino, puni akumulacije, kad zatreba TE i RHE tu da poguraju.
Al nema nista od tog. HDZ ne bi na to pristao nikad.
-
zrtvasvihrezima
Privatizirat obje pa da sam ostatak života materijalno koliko toliko spokojan.
-
montypython
Da je to urađeno još 1995 bio bi dobar potez. Danas pričati o tome je čisti populizam. Takva spajanje ili akvizicije se rade kako bi se u novoj kompaniji smanjio broj zaposlenih pogotovo u neproizvodnim odjelima, u administraciji, upravi, pravnoj službi i sl I ostvarila sinergija. Ovdje je to nemoguće jer je uhljebljeno toliko stranačkih ljudi, supruga nećaka i tetaka da bi izbila revolucija. A ima i "bočnih" zaposlenja, trgovine uticajima tipa ja ću tvoju ženu u EP a ti moju u agenciju (ministarstvo) za ovo i ono. I na kraju svi glasaju za onog koji ih je uhljebio a to su uvijek oni koji odlučuju o takvim "spajanjima". Zna to Sanel dobro ali nije zgoreg pokupiti zrelo voće s poda kad ništa ne košta. Inače koliko nema pojma o temi pokazuje i ona rečenica "Istakao je to posebno u kontekstu čestih parcijalnih poskupljenja električne energije na teritoriji FBiH, energetske tranzicije, evropskih integracija,." "Česta poskupljenja" nakon što 9 godina cijena struje nije dignuta i sad je niža od proizvodne a sve drugo poraslo 70% u međuvremenu. Mnogo je bolji bio spiker na radiju nego što je političar. U zadnje vrijeme lansira populističke inicicijative koje medijski dobro zvuče ali imaju katastrofalne praktične efekte. Npr imao je inicijativu da se prefarbaju murali sa likom Praljka po Mostaru. Rezultat-u gradu gdje su poslijeratne napetosti zadnjih godina realno popustile a pomenuti murali izblijedili i niko ih više nije ni primjećivao, najednom je ponovo proključalo. Na uklanjanju jednog murala (koje nije uspjelo) događanje naroda a nikla su i dva nova nakon dugo godina. Masovno se broje krvna zrnca, traži rušenje spomenika, "druge strane", kao i džamija i crkava, ispituje ko je na čijoj zemlji (uključivo kako vidimo i HE Mostar) i sl. I dok Sanel iz bezbjednosti parlamentarnih klupa u Sa proglašava "medijske pobjede" nakon svojih inicijativa, na terenu u Mostaru, međunacionalni odnosi su resetovani na nivo '93 ili '95 za svega par mjeseci i samo još fali mrtva glava a gradsko vijeće je potpuno nacionalno podjeljeno. Ne kaže se džaba da je put do pakla popločan dobrim namjerama a nisam siguran ni da su namjere dobre. Izvinjavam se ako sam malo off topic ali čisto zbog kompletnosti informacije jer kontekst nije nevažan.Miner wrote: ↑23 Apr 2026, 17:00 Sanel Kajan (DF) traži da se Elektroprivreda BiH i EP Herceg-Bosne spoje u jednu kompaniju
https://www.klix.ba/biznis/privreda/san ... /260423100
Interesantno..
-
montypython
Složio bih se, to je i jedini način da se to spoji. Koliko loše ovi sad vode firmu, gore ustvari ne može. A možda je to i cilj odnosno razlog što se ovo sad tako loše vodi. Da ideja privatizacije nakon njih postane u javnosti manje odbojna.zrtvasvihrezima wrote: ↑23 Apr 2026, 19:30 Privatizirat obje pa da sam ostatak života materijalno koliko toliko spokojan.