EPBiH je uvijek bila neto izvoznik, to je činjenica. Ali tada nismo imali tu situaciju o kojoj pišeš, nego smo imali propuštenu priliku da zaradimo (EPBiH) velike pare kada su cijene struje 2022. godine eksplodirale. Ali u tom periodu su Trojaneri pod dirigentskom palicom kauboja Marfija (ipak bila je izborna godina) aktivirali rudare koji su svako malo obustavljali proizvodnju, dolazili u Sarajevo na proteste, blokirali normalan rad Elektroprivrede i na kraju od zicera napravili fulu. Zanimljivo da danas nema protesta i obustava rada rudara, je l' de? Danas med i mlijemo teku, šta li?Muzafer wrote: ↑10 Feb 2026, 23:16 JA STVARNO NE ZNAM I STVARNO SAM MORAO OVO ZAPOČETI VELIKIM SLOVIMA, jer ne mogu više da shvatim.
Najljudskije molim da mi neko objasni jesam li ja lud ili šta.
Jer, imali smo situaciju rekordnog izvoza kad se cijene struje u skoro svim zemljama EU nakon početka Ukrajine povećale 5 do 10 puta. I OPET JE ISPEGLANO NA KRAJU DA JE BILA POZITIVNA NULA. !!!!! KAAAKKKOOO?????
Šta vas nakon svega što smo DOŽIVJELI, vidjeli i što je OVDJE napisano NAVODI da će ikad, ikad, ikad prikazati neku iole značajnu dobit?!?! JE LI MOGUĆE DA SVE ŠTO JE IOLE DOBIT MOGU ZGURAT U AMORTIZACIJU, OTPISE I ŠTA JA VEĆ ZNAM GDJE?! Odnosno, gdje je dobit nestala kad je bio rekordan izvoz. Koko se uvijek iznenada i neočekivano, ali nepogriješivo pojave neke crne rupe koje uredno usisaju sav višak.
F this sh!t.
Ili, što bi španci rekli: Vivimos un apagón. DokleN više....
Uglavnom, ovi debili kada su došli zatekli su akumuliranu dobit od gotovo 200 miliona (neko je to morao napraviti, je l' de?), keša u iznosu od oko 370 milona KM, zalihe uglja u vrijednosti preko 120 miliona i avans Kinezima od oko 210 miliona KM. To je sve neko prije njih, uz sve svoje lopovluke i nedostatke, napravio i ostavio. Danas, nakon samo manje od tri godine njihovog zuluma, akumulirane dobiti nema (pojeli su je), načeli su zakonske rezerve, a keš i vraćeni avans od Kineza (preko 500 miliona KM) su spržili, baš kao i zalihe uglja zbog čega sada TE blokovi sve češće ne rade, jer uglja nema.
O ovome govorim od samog njihovog dolaska, ali kada bi se vratio u avgust 2023. godine vidio bi kako su im (vodovodžiji i ekipi diletanata) ovdje na firumu "davali priliku". I od tada pa sve do danss neki ovdje pričaju o nekakvoj sakrivenoj dobiti i izmišljenom gubitku. Nevjerovatno...