Nisu to javne kompanije nego dd .
Moze li se za ovo pisati krivicna prijava. Ovo je krađa manjinskih dionicara.
Nema tu da li ce ovako ili onako. Neko je vec napisao. Odluka o pokricu gubitka i nacin realizacije je vec objavljena u obavjestenju o skupstini.brzi wrote: ↑04 Aug 2024, 07:44 Na slijedećoj redovnoj skupštini treba usvojiti kako će se gubitak pokriti. Da li će ići na pokrivanje gubitka smanjenjem kapitala ili će upotrijebiti akumuliranu dobit ili će Vlada FBiH uplatiti neki iznos na ime pokrića gubitka ( u što čisto sumnjam). Uglavnom tek kada se to riješi onda će se znati da li se može isplaćivati dividenda. I ako ostane visiti akumulirani gubitak onda nema dividende dok se gubitak ne pokrije. Da li će to pokrivanje gubitka trajati 2 ili 3 godine ili 5 to ćemo tek vidjeti.
Iako opet ponavljam. Ovaj gubitak bi trebalo zatvoriti umanjenjem kapitala a ostaviti akumuliranu dobit iz redovnog poslovanja.
Valjda je i Nikšić mislio na finansiranje iz dijela dividende koji pripada Vladi.Ne vjerujem da je mislio na donacije kroz marketingške projekte.Dejan118 wrote: ↑08 Aug 2024, 16:28 Ovim ćemo primijeniti prvo iskustvo koje smo imali kada sam u prošlom mandatu bio premijer i kada smo planirali da naše javne kompanije, poput BH Telecoma, BH Pošte, Elektroprivrede BiH i Razvojne banke FBiH, finansiraju sportske saveze.
Niksicu ko mi ??? Finansiraj to od svog dijela dobiti .
Valjda je i Nikšić mislio na finansiranje iz dijela dividende koji pripada Vladi.Ne vjerujem da je mislio na donacije kroz marketingške projekte.Dejan118 wrote: ↑08 Aug 2024, 16:28 Ovim ćemo primijeniti prvo iskustvo koje smo imali kada sam u prošlom mandatu bio premijer i kada smo planirali da naše javne kompanije, poput BH Telecoma, BH Pošte, Elektroprivrede BiH i Razvojne banke FBiH, finansiraju sportske saveze.
Niksicu ko mi ??? Finansiraj to od svog dijela dobiti .
Nego šta, ja pravac na kupanje, a ti slavujče možeš pjevat borbene...
Ovo sa Muzaferovim kupanjem je iz antologijjskog filma Otac na službenom putu.Neko Pavlu Vujisiću,Muzaferu.kaže da se neko ženi a on će na to:A ti se Muzafere kupaj!Muzafer wrote: ↑10 Aug 2024, 01:21Nego šta, ja pravac na kupanje, a ti slavujče možeš pjevat borbene...![]()
Šalu na stranu, odličan upis. Pored 2 miliona koja su odlučili dati kao donacije, samo bi trebao još nekoliko miliona za one koji uživaju u vanškolskim aktivnostima.
Valjda su svjesni da to smiju samo iz dijela dividende koji njima pripada.