Prije nekih godinu dana sam pisao da su obveznice ratnih potraživanja "strong buy" i vrijeme je potvrdilo da sam bio u pravu. Od prethodnog posta, zarada na emisiji "A" je po osnovu razlike u cijeni i isplati kamate bila oko 20 %. Drago mi je da su neki shvatili o čemu sam pisao i da su zaradili
![Smile :-)](./images/smilies/icon_e_smile.gif)
Ono što je problem su društva za upravljanje IF-ovima koja su propustila priliku za enormnu zaradu na obveznicama u prethodnih nekoliko godina.
Cijena na seriji A je i dalje preniska. "A" emisija dospijeva za 4 godine i 10 mjeseci i prinos na cijeni 83 % je 6,75 %. Prije par dana smo imali emisiju obveznica istog emitenta od 50 miliona KM koje dospijevaju za 3 godine po 4,20%
http://195.222.43.81/sase-final/LinkCli ... uage=hr-HR
Banke koje su kupovale u javnim ponudama trezorske zapise po prinosima od 1-2% i obveznice po 4%, su se uključile na redovno trgovanje obveznicama ratnih potraživanja i prinose od 10% su trenutno smanjile na oko 7%, a kako se vrijeme dospijeća bude skraćivalo, prinose će smanjiti na one koji su ostvareni u javnim ponudama za trezorce i obveznice. U prilog tome govori i prinos na obveznici devizne štednje "Z" koja je 2 godine prije dospijeća na 3,3 %.
Od povoljnog kupovanja ovih obveznica nema ništa, ta vremena su davno iza nas. Naročito, ako su veće količine obveznica u pitanju.