prodaja hidrogradnje

panzer

Re: prodaja hidrogradnje

Post by panzer »

Ima li kakvog konkretnog zaključka sa jučerašnje skupštine?

Ili bar nekog plana za naredni period.
slavuj

Post by slavuj »

Evo nekih utisaka sa skupštine Hidrogradnje.
U bilansu ništa novo!radnici i dalje prijete,ali ne traže posao nego plate.A u međuvremenu rade kod privatnih poduzetnika.Kod istih onih koji čekaju kraj
Hidrogradnje pa da jeftino dođu do tri kamenoloma,od kojih je jedan bukvalno između dvije trake autoputa na koridoru V c.
Na sceni je u svijetu ne zamisliv a kod nas uobišajen savez.Predstavnici većinskog vlasnika,kriminalizirani menadžment i sindikat na istom zadatku,u službi kriminala!
Jedini tračak nade je prof Mirsad Kikanović,koji je kako sam kaže,došao u NO na vlastiti zahtjev i bez naknade.Slažemoi se u cjelosti u ocjeni situacije u Hidrogradnji i onih koji su je doveli dovde.On misli da se još uvijek može izbjeći najgore.Pokušava uposlenike motivisati da počinju biti odgovorni a potencijalne poslovne partnere uvjeriti u to!Neka mu je sretno!
panzer

Post by panzer »

Da vidimo koliko će izdržati.
Federalna vlada je dala prethodnu saglasnost Nadzornom odboru privrednog društva “Hidrogradnja” d.d. Sarajevo za imenovanje Muhameda Ćatovića za vršioca dužnosti direktora ovog privrednog društva na period do šest mjeseci, odnosno do okončanja postupka izbora direktora društva na osnovu javnog konkursa.
Ćatović je nekadašnji uposlenik Hidrogradnje,a ovo preduzeće dolazi iz Strabaga.
panzer

Post by panzer »

Muhamed Ćatović, v.d. direktor Hidrogradnje d.d. Sarajevo: Stegnut ćemo kaiš tamo gdje treba

U direktorskoj fotelji sarajevske Hidrogradnje od 6. avgusta je Muhamed Ćatović, nekadašnji uposlenik ovog prijeratnog građevinskog giganta. Svjestan situacije u kojoj se preduzeće danas nalazi, prihvatio je, kako kaže, izazov zvani Hidrogradnja. Ćatović za Oslobođenje govori o teškom stanju u kojem se firma mjesecima nalazi, bivšim upravama i nadzornim odborima protiv kojih se vode istrage, novim poslovima, neprijateljima među radnicima, kašnjenju plata, rezanju troškova, prodaji zgrade Direkcije i planu izlaska iz krize.

Kontrola i pritisak na Tužilaštvo BiH

• Gospodine Ćatović, zbog čega ste prihvatili ovoliku odgovornost?
- Ne bih došao ovdje da ne mislim da ova firma ima budućnost. Ona se temelji na odlukama koje tek trebaju da se dese. U prvom redu je prodaja zgrade Direkcije. Tim novcem bi se regulisalo penziono i zdravstveno osiguranje, kako je već ranije zamišljeno. Ovu poziciju sam prihvatio jer sam bivši radnik ovog preduzeća i želim mu dobro. Svijetla budućnost postoji ukoliko se svako prihvati svog posla.

• Slično je najavljivao i gospodin Munir Obralija, pa je otišao za kratko vrijeme. Doduše, i prije prihvatanja funkcije, upozoravao je na to da će Hidrogradnju biti veoma teško postaviti na noge...
- Ja imam informaciju da je Obralija otišao zbog zdravstvenih razloga. To je njegova odluka i ne želim ulaziti u to. Za mene je veliki izazov doći u firmu koja se nalazi u ovakvoj situaciji. Po prirodi sam tvrdoglav i uporan. Usaglasio sam stavove sa novoformiranom upravom i Nadzornim odborom, ali i Sindikatom. Svi mislimo isto i mislim da je to dobar put. Da li ćemo uspjeti, vrijeme će pokazati.

Kompletan intervju pročitajte u printanom izdanju Oslobođenja...
Navodno će za Euroasfalt raditi dio posla na nekom hidroenergetskom objektu. Ne mogu naći podatak da EA trenutno radi nešto osim da se prijavio na tender za HE Vranduk sa slovenačkim Rikom.
panzer

Post by panzer »

Phe.
Čuvar na gradilištu vijadukta na Briješću, koji je Hidrogradnja radila kao podizvođač, "zna da Strabag preuzima Hidrogradnju".
panzer

Post by panzer »

U nekoliko dana više od 100.000 dionica na potražnji. Nekako vuče na skrbnike....
panzer

Post by panzer »

Novi suvlasnik:
JAHIĆ MEHMED Sarajevo, BIH 0.3590 VLASNIČKI
panzer

Post by panzer »

Ovim tempom Mehmed za dva mjesece neće realizovati kupovinu sa preostalim nalogom.
panzer

Post by panzer »

Nakon tri mjeseca:
JAHIĆ MEHMED Sarajevo, BIH 2.3296 VLASNIČKI
insider

Post by insider »

Očito jahić zna što narod ne zna, inace ne bi tolike novce skrho u propalu firmu
Post Reply