Ne mogu da udjem u tu analizu sad (neće da mi se otvori) ali mislim da je to ona o kojoj smo rekli par riječi na temi zifovi prije nekog vremena. Odličan pregled i tada sam rekao. Međutim iz te vrijednosti konzervativni NAV ne bih izvlačio neke dalekosežne zaključke. Naime, tamo je, pa vjerujem da i ti na to misliš konzervativni NAV bio jednostavno standardni NAV tj vrijednost portfelja ali sa isključenim dionicama sa kojim nije trgovano u zadnjih 90 dana. To može biti neki pokazatelj likvidnosti portfelja ali nikako ne bih za to vezivao cijenu bilo čega. Dakle to je vrijednost portfelja ali takva da se sve dionice kojima nije trgovano u zadnjih 90 dana ubace sa tržišnom vrijednošću nula, pa nestaju kao da ih nema čitave firme čak možda i neka koje imaju profit, isplaćuju dividendu i sl. Recimo čitava namjenska industrija (koje BIG ima milione i koja posluje sve bolje i bolja tu bi bila računata kao nula jer (samo trenutno) se njom nije trgovalo u zadnje vrijeme itd itdKey wrote:@7pegaz kupovao sam ratna potrazivanja od 22% do 68%. To što je cijena rasla 250% i dalje ne znači da je za prodaju. Slobodno ubaci prodaju po 72%, nemam ništa protiv...
@montypython uzmi u obzir konzervativni NAV, on je već sada 6,85. Za par godina će biti još niži. Dok za BIG ima neke šanse, 6 fondova su za rast cijene nemaju gotovo nikakav potencijal. Analiza je na linku:http://www.scribd.com/doc/143367575/ZIF-Report-20130515
Čak me iznenađuje da ni ta vrijednost nije puno niža standardnog NAV. Ne mogu se složiti na ida će NAV biti još niži za par godina. Misliš da će JPESR (nominala 72) biti niži od 21 ili JPemr? ili ENISR ili SOSOR BHTSR (govorim trenutno samo o BiGu ostale pozanjem slabije). SVe je moguće ali teško. ja i dalje mislim da će se postojeći NAV (za neke fondove) možda i udvostručiti. Mislim da će sve to više zavisiti od političke situacije nego od poslovanja firmi.