Pa će onda ići žalba(možda je već pripremljena) pa odbijanje žalbe pa onda žalba na odbijanje žalbe i tako to..... a vrijeme prolazi.
Nego, ako već imate nezvanične izvore iz firme, ne bi bilo loše da saznate finansijske rezultate za prošlu godinu. Ovo sa AFIPom i LRCom se oteglo. Standarno bosanki, ne zna se ko koga j..., i ko će koga više zaj....
Fabrika duhana Sarajevo
-
Re: Fabrika duhana Sarajevo
Nema žalbe panzeru ...toliko bi trebao znati da je Općinski prvostepeni a Županijski drugostepeni organ ...na čije odluke žalba nije dozvoljena ...
ps malo iznenađuje ton (glede kulture ) tvog posljednjeg posta ...mada kad već analiziramo znamo tko je jeb...u ovoj situaciji ...
ps malo iznenađuje ton (glede kulture ) tvog posljednjeg posta ...mada kad već analiziramo znamo tko je jeb...u ovoj situaciji ...
Znam da se često ide i iznad kantonalnog suda ali to je sada nevažno jer uvijek mora biti po namjerama grupe. Ovo za " ton" je išlo na račun AFIPa, vjerovatno si pročitao.
Možeš li do doći do finansijskih izvještaja?
Možeš li do doći do finansijskih izvještaja?
-
Da li mogu ? Mogu ? Da li ću reći ovdje prije zvanične objave ? Neću ! Pitaš se zašto ? E pa zato što ovdje caruje princip ja čuo , rekli ,kazali ..priča se po kafanama ..." u mojoj interesnoj grupi " itd itd ...ja sam došao ovdje na forum zvučnog imena forum invest ..a tu bi se valjda trebalo razgovarati na bazi provjerenih , nepobitnih i lako provjerljivih činjenica ..sve ostalo je prosipanje iz šupljeg u prazno ...
Pa ako nešto znamo a ne napišemo(nešto što će svakako biti objavljeno) onda je teško i razgovarati o nečemu.
Rekoh ti, u AFIPu su se malo "zaigrali" sa firmama koje objavljuju podatke pa tamo još uvijek nema ništa za prošlu godinu.
Rekoh ti, u AFIPu su se malo "zaigrali" sa firmama koje objavljuju podatke pa tamo još uvijek nema ništa za prošlu godinu.
-
Nemam pojma šta se dešava u AFIP-u ...mada sam čitao da su im izricane kojekave kazne u posljednje vrijeme navodno zbog monopolskog ponašanja ...no ,realno , očekivati da će dvadesetak dana nakon zakonske obveze predaje završnih računa jedna poslovično birokratizirana agencija biti ažurna i objaviti rezultate poslovanja bilo koje firme pa i fds-a spada u domen naučne fantastike ...mene više interesira recimo tvoj stav i komentar na posljednje sudsko rješenje ...ipak si bio prilično aktivan u komentiranju dešavanja oko fds-a u posljednjih par mjeseci ,pa i u svezi prvostupanjske presude ...
Prošle godine je sve bilo dostupno samo par dana nakon isteka roka za predaju, i nakon 28.02 i nakon 30.06. ali eto ...
Što se tiče presude, meni je jasno da bez zvučnog advokata i bez dobrog izvora finansiranja ne treba ulaziti u sudske sporove u BIH. Ionako od presuda Opštinskog suda nismo vidjeli korist.
Što se tiče presude, meni je jasno da bez zvučnog advokata i bez dobrog izvora finansiranja ne treba ulaziti u sudske sporove u BIH. Ionako od presuda Opštinskog suda nismo vidjeli korist.
-
Neću dalje komentirati ..evo rekoše mi da gosp Lagumdžija ima interview na FTV pa odoh gledati ...da čujem ponešto pametno a možemo nastaviti drugi put ...
pozdrav
pozdrav
Financijski izvještaji su dostupni. Nazalost ne svima jer se podaci placaju. LRC ne placa a objavljuje podatke kada dodje do istih na crnom trzistu.
Zato i jeste spor izmedju AFIP-a i LRC.
Dobit FDS -a je preko 3 mil. KM. BSNL dobit nesto preko 1 mil, KM. Dobro za vrijeme i situaciju. (po meni)
Gdje li su oni branioci FDS-a koji su hvalili sudije , sad nece da ih pohvale ?
Zato i jeste spor izmedju AFIP-a i LRC.
Dobit FDS -a je preko 3 mil. KM. BSNL dobit nesto preko 1 mil, KM. Dobro za vrijeme i situaciju. (po meni)
Gdje li su oni branioci FDS-a koji su hvalili sudije , sad nece da ih pohvale ?
Bravo za FDS, nisam ni sumnjao da je sve regularno kad je ta firma u pitanju.
Kontam da ce ove godine biti i dupla dividenda.
Što li ovo Slavuj već duže vremena ne cvrkuće, bojim se crknuće...
Kontam da ce ove godine biti i dupla dividenda.
Što li ovo Slavuj već duže vremena ne cvrkuće, bojim se crknuće...