Čemu onda odluke komisije koje se nigdje ne objavljuju ili se privatnim kanalima doznaju,meni je zvanično potvrđeno, da je predmet u toku a ti Lancer,imaš neki povlašten status pa znaš za sjednice i odluke na njima, za koje niko živi ne zna,pa čemu web stranica,stručne službe,mail upiti koji sam ja takođe uputio i dobio odgovor,nek se njih trojica sastaju u kafani i nek odluke plasiraju preko Lancera.lancer wrote:Zadnja sjednica komvp je bila 6.3.2014 a sutra je vec naredna. To znam jer cekam jedno drugo rjesenje.
To sto se Vi ravnate prema web stranici komisije koja nije azurna nije relevatno kao ni usmeni odgovor od strane nekoga u komvp. Jedinu informaciju zvanicnu mozete dobiti od predsjednika komvp jer Vam on jedini zastupa komisiju prema trecim licima. Tacno je da svaki upravni akt u komvp prvo obradi obradjivac sa prijedlogom a tek se onda nadje na sjednici komvp gdje je trenutno potrebno da sva tri clana glasaju ili sva tri protiv da bi prijedlog bio usvojen ili odbacen. Posto moj prijatelj licno radi na tim predmetima onda Vam dajem tacnu i provjerenu informaciju, jer takav predmet sigurno nebi bio na cekanju a narocito kad se zvanicno podnese. Investitor jos uvijek nije obezbjedio novac tako da tendera jos uvijek nece biti jer i kod podnosenja takvog zahtjeva se mora dostaviti i potvrda banke o obezbjedjenim novcanim sredstvima.
KLAS
Re: KLAS
Pridružujem se onima koji se raduju što je KLAS dobio novog vlasnika!Treba se nadati da ovaj neće ponavljati greške Selimovića.
A što se tiće tendera,sve ovisi o bankama .AS jednostavno mora obezbjediti pare za to.A ako to ne može u ovom trenutku,ne znaći da neće!
Cjelokupna proizvodnja AS a ide na tržište,u tzv široku potrošnju.Kupci uvijek imaju alternativu i ne treba im se ni na koji način zamjerati!To u AS u sigurno znaju!
A kada je KOMVP u poitanju,kod njih može sve!Ja sam imao s njima iskustvo kada su jednom investitoru na moj zahtjev donijeli Rješenje o obavezi raspisivanja tendetra a onda nekoliko dana kasnije isto poništili.Kod Hasana A.P. Čelama vrijedi ona narodna:Kako pečenje,tako Rješenje.No ja sam siguran da to ovi iz Tešnja neće koristiti!
A što se tiće tendera,sve ovisi o bankama .AS jednostavno mora obezbjediti pare za to.A ako to ne može u ovom trenutku,ne znaći da neće!
Cjelokupna proizvodnja AS a ide na tržište,u tzv široku potrošnju.Kupci uvijek imaju alternativu i ne treba im se ni na koji način zamjerati!To u AS u sigurno znaju!
A kada je KOMVP u poitanju,kod njih može sve!Ja sam imao s njima iskustvo kada su jednom investitoru na moj zahtjev donijeli Rješenje o obavezi raspisivanja tendetra a onda nekoliko dana kasnije isto poništili.Kod Hasana A.P. Čelama vrijedi ona narodna:Kako pečenje,tako Rješenje.No ja sam siguran da to ovi iz Tešnja neće koristiti!
Apsolutno pozdravljam kupovinu od strane AS Groupe i drago mi je zbog toga.
Ja nisam rekao da nece obezbjediti novac za tender i to ce vjerovatno uraditi s tim da u ovom trenutku vjerovatno imaju odredjene probleme.
Treba se izvuci iz klupka bivsih vlasnika koji su ostavili "haos". Znam da su platili jedan dio obaveza prema zdravstvenom osiguranju cim su dosli u firmu.
Zelio bih jos nesto da kazem a vezano za prethodne prepiske, prilikom kupovine duzni su obavjestiti u roku od 8 dana a u roku od 30 dana podnijeti zahtjev za odobrenje tendera.
Ljudi su sviju obavjestili u propisanom roku da su kupili. Za Tender imaju vjerovatno problema i tu ce u ovom trenutku trebati naci najpovoljniju varijantu za njih.
Koliko se sjecam ako bi se drzali roka, zahtjev za tender bi trebali napraviti u roku do 19.3. Medjutim sagledajmo realno sta im se moze desiti ako to ne urade ?
Novcana kazna ? Pravo da mogu upravljati do 30% i eventualno nalog od komvp ili da raspisu tender ili da prodaju preko 30%.
Ako uzememo u opciju da mogu upravljavljati do 30% + dodajmo eventualni dogovor o tome sa Napredkom na skupstini ce opet imati vecinu.
Sigurno je da AS ne bjezi od tendera i otkupa dionica od ostalih dionicara samo kazem koliko sam cuo u ovom trenutku nemaju dovoljno financija za to. Mozda ce imati vec u narednim mjesecima.
Svakako im treba pruziti maksimalnu podrsku jer to u ovom trenutku je jedino svjetlo za kompaniju Klas.
Ja nisam rekao da nece obezbjediti novac za tender i to ce vjerovatno uraditi s tim da u ovom trenutku vjerovatno imaju odredjene probleme.
Treba se izvuci iz klupka bivsih vlasnika koji su ostavili "haos". Znam da su platili jedan dio obaveza prema zdravstvenom osiguranju cim su dosli u firmu.
Zelio bih jos nesto da kazem a vezano za prethodne prepiske, prilikom kupovine duzni su obavjestiti u roku od 8 dana a u roku od 30 dana podnijeti zahtjev za odobrenje tendera.
Ljudi su sviju obavjestili u propisanom roku da su kupili. Za Tender imaju vjerovatno problema i tu ce u ovom trenutku trebati naci najpovoljniju varijantu za njih.
Koliko se sjecam ako bi se drzali roka, zahtjev za tender bi trebali napraviti u roku do 19.3. Medjutim sagledajmo realno sta im se moze desiti ako to ne urade ?
Novcana kazna ? Pravo da mogu upravljati do 30% i eventualno nalog od komvp ili da raspisu tender ili da prodaju preko 30%.
Ako uzememo u opciju da mogu upravljavljati do 30% + dodajmo eventualni dogovor o tome sa Napredkom na skupstini ce opet imati vecinu.
Sigurno je da AS ne bjezi od tendera i otkupa dionica od ostalih dionicara samo kazem koliko sam cuo u ovom trenutku nemaju dovoljno financija za to. Mozda ce imati vec u narednim mjesecima.
Svakako im treba pruziti maksimalnu podrsku jer to u ovom trenutku je jedino svjetlo za kompaniju Klas.
Evo to su te stvari koje raduju
http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/20248 ... stoka.html
http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/20248 ... stoka.html
U kojem roku ako sami ne prijave tender ponudu,komisija im po sili zakona izdaje rješenje o provedbi iste??lancer wrote:Apsolutno pozdravljam kupovinu od strane AS Groupe i drago mi je zbog toga.
Dobro Lancer, ako As Jelah nema sredstva za provest Teneder,onda su u nezavidonoj situaciji ,jer ne mogu staviti svoj Nadozorni odbor i upravu i vječito će morat zavisit od Naprijeda,to ispada kao da Selimovići nisu ni prodali Klas,kad se sve njih opet pita i njihova uprava i nadzorni ostaju.As Jelah je kupio i Sprind,jel tamo ista situacija,zar se ne može zaznati prije 38 dana o sudbini tendera.Molimo odgovor.
Mentalist wrote:Dobro Lancer, ako As Jelah nema sredstva za provest Teneder,onda su u nezavidonoj situaciji ,jer ne mogu staviti svoj Nadozorni odbor i upravu i vječito će morat zavisit od Naprijeda,to ispada kao da Selimovići nisu ni prodali Klas,kad se sve njih opet pita i njihova uprava i nadzorni ostaju.As Jelah je kupio i Sprind,jel tamo ista situacija,zar se ne može zaznati prije 38 dana o sudbini tendera.Molimo odgovor.
LANCER IMAŠ ODGOVOR NA OVO MOJE PITANJE???
Postavice svoj nadzorni odbor, koji ce biti na klimavim nogama sve dok ne zavrse proceduru (citaj obezbjede novac) za tender.
Ista je situacija i u Sprindu. Znam da se trude da nadju novac, i to moze biti jako brzo. Sigurno ce ga dobiti samo je pitanje vremena 1,2,3 mjeseca.
Za to sigurno nema brige, jer nebi investirali ovoliko da nisu sigurni u isto.
Situacija u firmi je grozna, i tek kada je preuzeo direktorsko mjesto, Rusmir je to shvatio.
Ista je situacija i u Sprindu. Znam da se trude da nadju novac, i to moze biti jako brzo. Sigurno ce ga dobiti samo je pitanje vremena 1,2,3 mjeseca.
Za to sigurno nema brige, jer nebi investirali ovoliko da nisu sigurni u isto.
Situacija u firmi je grozna, i tek kada je preuzeo direktorsko mjesto, Rusmir je to shvatio.