KLAS
-
Re: KLAS
Ne bih rekao da je zbog (pre)visoke cijene ..ovo je na koncu dogovorena transakcija između ponuđača i kupca ,samo provedena zakonski putem aukcije ...biće da je zapelo kod prodavca ( ako je zapelo ) jer isti je imao obvezu ispuniti neke druge vezane uslove ...nisu oni ovo proda(va)li što žele nego što su primorani ... 

Meni je bilo čudno da su zaista dogovorili po ovoj cijeni, pogotovo što su primorani. Ne vidim zašto bi AS danas-sutra ulazio u tendersko preuzimanje po ovoj cijeni?
Mada opet može biti da su formalno proveli zakonsku aukciju, pa idu trgovati "k'o ljudi" u kafani, tj. van berze. Stvarno ne znam...
Mada opet može biti da su formalno proveli zakonsku aukciju, pa idu trgovati "k'o ljudi" u kafani, tj. van berze. Stvarno ne znam...
Pomjereno za sutra:
Obavještavamo Vas da je Sarajevska berza-burza na zahtjev člana Berze "AW Broker" d.o.o Sarajevo za 20. 02. 2014. godine zakazala posebnu aukciju, koja se organizuje za strateške dioničare koji žele prodati minimalno pet posto od ukupnog broja vrijednosnih papira jedne klase određenog emitenta.
Predmet prodaje je 2.235.170 dionica emitenta Klas d.d. Sarajevo (simbol: KLASR) koje su u vlasništvu Sarajevske pivare d.d. Sarajevo.
Minimalna cijena ponuđenih dionica iznosi 6,40 KM po dionici. Simbol aukcije je KLASRP. Emitent vrijednosnog papira: KLASR
Obavještavamo Vas da je Sarajevska berza-burza na zahtjev člana Berze "AW Broker" d.o.o Sarajevo za 20. 02. 2014. godine zakazala posebnu aukciju, koja se organizuje za strateške dioničare koji žele prodati minimalno pet posto od ukupnog broja vrijednosnih papira jedne klase određenog emitenta.
Predmet prodaje je 2.235.170 dionica emitenta Klas d.d. Sarajevo (simbol: KLASR) koje su u vlasništvu Sarajevske pivare d.d. Sarajevo.
Minimalna cijena ponuđenih dionica iznosi 6,40 KM po dionici. Simbol aukcije je KLASRP. Emitent vrijednosnog papira: KLASR
Ja ću ipak uzet sad novce ,sa Selimovićevima se nikad ne zna,mogu tender produžiti do unedogled,bolje vrabac u ruci,može se sa tim novcem zavrtit,pa Fds je na istorijskom minimumu,te Sosor,Jepsr valljda će biti i bolja dividenda,gdje god da ubodeš moš zaradit više.