Fabrika duhana Sarajevo

nika

Re: Fabrika duhana Sarajevo

Post by nika »

Jednostavno ne znači i mudro. Zapravo, visok ulog za ulazak u igru je garant svima nama, dioničarima i radnicima, da namjera kupca nije staviti ključ u bravu i tako završiti posao.
progres

Post by progres »

Na prodaji 7927 dionica po 42,28. Ko prodaje po ovoj cijeni???
BLUE CHIP

Post by BLUE CHIP »

Nastranu ko prodaje više mi govori ovo što neće niko da kupi.
progres

Post by progres »

Uzeo bih ja da imam slobodnog kesa:)
slavuj

Post by slavuj »

Prodaje se sa skrbničkog računa .Na ovom skrbniku uglavnom su strani investitori.
BLUE CHIP

Post by BLUE CHIP »

Vjerovatno taj sam čin prodaje ima više veze sa protestima nego sa poslovanjem firme ako su strani investitori u pitanju.
one

Post by one »

slavuj wrote:Prodaje se sa skrbničkog računa .Na ovom skrbniku uglavnom su strani investitori.
mozda im trebaju pare za ovo:

Objavljeno 11.12, 29.01.2014.
Privatizacija Telekoma Slovenije trebalo bi početi do kraja veljače, a slovenska vlada od tog posla očekuje oko 700 milijuna eura.

Kako je objavio TMT Finance, prodaju će voditi Citigroup, a među zainteresiranima se spominju Deutsche Telekom, odnosno Hrvatski telekom čiji su Niijemci većinski vlasnici, kao i norveški Telenor.

Interesovanje su iskazale i dvije privatne kompanije - Cinven i Providence.
one

Post by one »

moglo bi se ocekivati u narednom periodu prebacivanje 26000 dionica fds iz mig grupe na neki od racuna poznate ekipe po spustenim cijenama.

uzgred
- Odluka o izboru članova Odbora za reviziju Zatvorenog Investicionog fonda sa javnom ponudom ''MI-GROUP'' d.d. Sarajevo
U odbor za reviziju izabrani su:
Damir Sokolović,dipl. ekonomista
Azra Blekić Aydogan dipl.ekonomista
Esmir Krnić, dipl.ekonomista

je li ovo neka zijadova familija ili slucajnost??
savjetnik

Post by savjetnik »

Evo pokušavam da nađem ovo u vezi izboru članova Odbora za reviziju Zatvorenog Investicionog fonda sa javnom ponudom ''MI-GROUP'' d.d. Sarajevo. "one"ako ti nije problem da mi napišeš gdje si ovo našao.Bitno je jer će neke stvari nakon ovog biti puno jasnije.
Mentalist

Post by Mentalist »

Pravni zastupnik FDS-a Zjad Šušić u sudskom sporu sa Ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH i Jasminom Jaganjcem potvrdio je da je podnesena žalba Kantonalnom sudu u Sarajevu na rješenje Općinskog suda Sarajevo o mjeri obustave u slučaju FDS-a, izvještava Oslobođenje.

Federalno Ministarstvo kao predstavnik gotovo 40 odsto kapitala u FDS-u i Jaganjac, kao kandidat Vlade FBiH za novi NO FDS-a, pokreuli su spor protiv FDS-a kojim u konačnici traže da se proglase nezakonitim odluke o konstituisanju novog NO.
- Mi smo 5. februara podnijeli žalbu u zakonskom roku, i očekujemo pozitivan ishod. S ozbirom na to da se radi o mjeri osiguranja, pretpostavljamo da će se Kantonalni sud kao drugostepeni organ odrediti po našoj žalbi u roku od mjesc ili dva, kazao je Šušić.
Sudija Općinskog suda u Sarajevu Denis Kurtovć donio je 27. januara ove godine rješenje o mjeri u slučaju FDS-a, kojom se obustavljaju od izvršne ja odluke o konstituisaju Nadzornog odbora FDS-a i imenovanju Kemala Bekteševića za predsjedavajućeg tog NO od 24. oktobra 2013. godine, te odluke o imenovanju Seada Hadžmušića, Mirsada Huseinbašića i Esmira Krnića za izvršne direktore FDS-a od 8. nvoembra 2013. godiine.
Jaganjac, koji je bio član NO FDS-a u ime državog kapitala u u prethodnom sazivu, 31. januara, je nakon donošeje rješenja Općinskog suda o mjeri osiguranja, od sekretara FDS-a i predsjedika NO iz prošlog saziva zatražio zakazivanje sjednice tog NO,n o dogovor još nje dobio.
. To što nema odgovora o sazivanju sjednce starog saziva NO meni je jedna vrsta odgovora. S obzirom na to početkom ove sedmice ćemo se obratiti Općinskom sudu jer u FDS-u ne poštuju njihove odluke, kaže Jaganjac.
Post Reply