Fabrika duhana Sarajevo
-
Re: Fabrika duhana Sarajevo
Ne , ne ni slučajno ...ja mislim da vrijedi 82 tisuće + PDV ...natrpan robom naravno
Znam samo da ako bi SDP zagospodario FDS-om ova tema bi bila brzo ugasena. Oni bi to brzo sahranili, kao sto sahranjuju sve redom i krive prethodnu vlast, a hvale kako im ide od ruke izgradnja autocesta, s parama koje im je prethodna vlast namakla, a od kojih kradu milione po kilometru sto ce tek da se procesuira.
Do izbora je ostalo nešto manje od osam mjeseci. Para nema, nervoza je velika, a apetiti još veći. Sa 3 člana vlade u NO FDS-a do sljedeće skupštine, za nas dioničare, ostalo bi samo tužno sjećanje na prošlo vrijeme. Do sada su uspjeli smišljeno i uz pomoć nekolicine prodanih duša, napraviti zbrku na skupštini, dobit firme ostaviti neraspoređenu da uz već pozamašnu svotu na računu čeka njih- tobožnje zaštitnike državnog kapitala. Istovremeno medijski, uz pomoć istih tih prodanih duša, proturaju priču o potrošenim milionima pripremajući sebi alibi i osiguravajući teren za plačku stoljeća . Dobro oni znaju da novac nije potrošen, zato tako i jurišaju na FDS. Vuk sit, a ovce izigrane.
Ovo se neko šali:
Tužno sjećanje na šta?? Spiskanih 50-60 miliona KM a da niko od dioničara (a firma pogotovo) ne vidi ni mrvicu koristi. Možda tužno sjećanje za pojedince ali Arslananić će odgovarati na sudu za ono što je radio i za manje stvari tako da se neko u FDSu mora pripremiti da da obrazloženje za sve protekle godine.
nika wrote:, za nas dioničare, ostalo bi samo tužno sjećanje na prošlo vrijeme. ...
Tužno sjećanje na šta?? Spiskanih 50-60 miliona KM a da niko od dioničara (a firma pogotovo) ne vidi ni mrvicu koristi. Možda tužno sjećanje za pojedince ali Arslananić će odgovarati na sudu za ono što je radio i za manje stvari tako da se neko u FDSu mora pripremiti da da obrazloženje za sve protekle godine.
Stičem dojam da bi i Vama odgovarala 3 predstavnika vlade u NO. Tada će sigurno, s Vašeg aspekta, kapital firme biti u sigurnim rukama, a sve investicije transparentne i opravdane. Zvuči kao bajka...
Jedino što meni odgovara je profesionalna uprava sa jasnom vizijom za budućnost firme koja posluje u stagnirajućem duhanskom tržištu, koja zna raspolagati vlastitim sredstvima sa ciljem maksimizacije koristi za sve vlasnike tj dioničare. Za taj posao su plaćeni.
Ne znači mi ništa hoće li u NO biti 5 predstavnika vlade ili neće biti ni jedan niti od toga imam koristi kao što nema ni država ali mi puno znači i punu više utiče na mena kada je na čelu firme uprava koja nikom ne polaže račune niti zna kako unaprijediti firmu. U to se uvjeravamo već punih 6 godina.
Ne znači mi ništa hoće li u NO biti 5 predstavnika vlade ili neće biti ni jedan niti od toga imam koristi kao što nema ni država ali mi puno znači i punu više utiče na mena kada je na čelu firme uprava koja nikom ne polaže račune niti zna kako unaprijediti firmu. U to se uvjeravamo već punih 6 godina.
Ideja je uzvišena, a koji je plan i kako mislite to sprovesti u djelo?
To što nije usvojen Izvještaj o poslovanju,dovoljan je razlog za smjenu direktora!Zbog toga i ova grčevita borba za trečeg člana NO.kada se to završi,ili možda još i prije,počinje borba za Fabriku.Najmanje dvije struje u Vladi i jedna već prisutna u FDS borit će se za poziciju posrednika u prodaji,jer prodaja se ne može izbjeći!Oni iz MMF su gori od onih iz Tuzle.Kod njih ne postoji mogučnost bijega na zadnja vrata!
treba dakle mirno,bez straha sačekati tu prodaju,možda i poslije izbora!Ni u kom slučaju ne treba prodavati dionice!Jer sve što se radi je usmjereno baš prema tom cilju.Nekoliko brokerskih kuća čak radi na tome.
treba dakle mirno,bez straha sačekati tu prodaju,možda i poslije izbora!Ni u kom slučaju ne treba prodavati dionice!Jer sve što se radi je usmjereno baš prema tom cilju.Nekoliko brokerskih kuća čak radi na tome.
Jedino u čemu treba podržati upravu je cijena od 250 KM po dionici ukoliko bude prodaje jer se jedino tako vrjednuju ova često spominjana ulaganja.
A pošto će o prodaji odlučivati birokrate i apartčici onda će oni staviti cijenu koju će im budući kupac izdikitirati a ti odlučioci će dobiti bonus u džep tako da bi prodaju trebalo zaustavljati.
A pošto će o prodaji odlučivati birokrate i apartčici onda će oni staviti cijenu koju će im budući kupac izdikitirati a ti odlučioci će dobiti bonus u džep tako da bi prodaju trebalo zaustavljati.
Rešenje je jednostavno hitno sve prodati gdje je država vlasnik, a osnovni motiv prilikom prodaje ne treba biti cijena nego kome prodati.