Fabrika duhana Sarajevo
Re: Fabrika duhana Sarajevo
Ovdje je izgleda osnovni problem borba između onih koji su za prodaju FDS i ostalih koji su da ostane ovako loše stanje koje svakim danom postaje sve gore,Ja sam uvijek za opciju da se FDS proda,a ako je kupac TDR onda je to najbolje za sve one koji imaju interesa u FDS.Nema veze da li obećana prodaja FDS jer kako reče jednom davno direktor Fabrike duhana Sarajevo cijena ne bi bila ispod 200 KM,što je u ovom trenutku dobra startna pozicija.Ako se uzmu u obzir reference TDR kompanije koja je zainteresovana za FDS, onda nije teško zaključiti da bi ovom prodajom svi bili na dobitku.Radnici bi dobili ozbiljnog poslovdavca,dionićari dobro unovčili svoje ulaganje,a vlast bi ostala bez krave muzare.Na kraju da dodam da imam značajan broj dionica u ovoj kompaniji,ali nažalost prošle godine 2013 nisam imao nikakve koristi od toga.
Procenti FDS-a u kompanijama na berzi:
3,65% Bor Banka
20,14% Zif Bonus
56,65% Duhan Zenica
12,98% Zif Mi Grup
15,23% PBS Banka
2,58% Prevoz rudnika Kreka
13,74% Remontaza Tuzla
94,% Upi poslovni sistemi
94% Univerzalpromet Tuzla
19,72% Vakufska Banka
9,99% Duf sib air invest
trafike,hotel u srebrenici,
3,65% Bor Banka
20,14% Zif Bonus
56,65% Duhan Zenica
12,98% Zif Mi Grup
15,23% PBS Banka
2,58% Prevoz rudnika Kreka
13,74% Remontaza Tuzla
94,% Upi poslovni sistemi
94% Univerzalpromet Tuzla
19,72% Vakufska Banka
9,99% Duf sib air invest
trafike,hotel u srebrenici,
-
Vidim da branioci lika i djela sadašnjih "stručnjaka" u upravi uopšte ne odgovaraju na konkretna pitanja niti o njima polemišu. Izgleda da jedino mogu blatiti medije gdje je nešto objavljeno protiv njihovih pulena. Šta npr reći o ovome?
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ko-pusi-u-fdsu
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ko-pusi-u-fdsu
Sto tiče ovog "stručnjaka"treba ga pisati bez navodnika kada su u pitanju lopovluci,ala ovi naprijed navedeni.
A o njegovim akademskim zvanjima evo informacija koju sam juče,potpuno sam siguran ne slučajno,čuo na javnom mjestu:
Priča čovjek za stolom do moga kako je bio na odbrani doktorskog rada direktora FDS .Sve mu je kaže,napisano na fakultetu a tokom prezentacije rada u prisustvu čak i TV kamera,¸jedino što je rekao a da nije pročitao,bilo je:A sada idemo gore na zakusku!Bilo mi je nezgodno da pitam šta mu je konkretno značilo to "gore".Znao sam da to sigurno nije novi hotel u Srebrenici,koji je Fabriku već koštao 18 miliona a ni blizu nije gotov.Pogotovo nije to ni hotel Babanovac na Vlšiću koji je plačen 10 miliona ,a nije ni nekadašnji UPI jev motel u Rakovici,i on je kupljen u sklopu onih ostataka UPI poslovni sistema.I on je naravno samo u ostatcima!Sve ovo,dragi mu branitelji,možete provjeriti u FDS!
A o njegovim akademskim zvanjima evo informacija koju sam juče,potpuno sam siguran ne slučajno,čuo na javnom mjestu:
Priča čovjek za stolom do moga kako je bio na odbrani doktorskog rada direktora FDS .Sve mu je kaže,napisano na fakultetu a tokom prezentacije rada u prisustvu čak i TV kamera,¸jedino što je rekao a da nije pročitao,bilo je:A sada idemo gore na zakusku!Bilo mi je nezgodno da pitam šta mu je konkretno značilo to "gore".Znao sam da to sigurno nije novi hotel u Srebrenici,koji je Fabriku već koštao 18 miliona a ni blizu nije gotov.Pogotovo nije to ni hotel Babanovac na Vlšiću koji je plačen 10 miliona ,a nije ni nekadašnji UPI jev motel u Rakovici,i on je kupljen u sklopu onih ostataka UPI poslovni sistema.I on je naravno samo u ostatcima!Sve ovo,dragi mu branitelji,možete provjeriti u FDS!
E moj monthy, zar misliš da argumenti ovdje nekome nešto znače.
Na ovom forumu nagomilalo se pojedinaca koji su direktno involvirani u te kriminalne radnje, ne samo u FDS-u, nego i ostalim kompanijama sa većim ili manjim udjelom državnog kapitala ( Bosnalijek, Sarajevo osiguranje, Energopetrol, Hidrogradnja, Energoinvest....
A ima i onih koji odmah reaguju ako se taj kriminal dovede u vezu sa "njegovom" političkom opcijom.
Najtužnije je što je sve ovo rastjeralo investitore sa berze na duži rok, tako da ćemo umjesto finansijskih čitati pravosudno-političke analize.
A na uloženo na SASE možemo svi zaboraviti.
Na ovom forumu nagomilalo se pojedinaca koji su direktno involvirani u te kriminalne radnje, ne samo u FDS-u, nego i ostalim kompanijama sa većim ili manjim udjelom državnog kapitala ( Bosnalijek, Sarajevo osiguranje, Energopetrol, Hidrogradnja, Energoinvest....
A ima i onih koji odmah reaguju ako se taj kriminal dovede u vezu sa "njegovom" političkom opcijom.
Najtužnije je što je sve ovo rastjeralo investitore sa berze na duži rok, tako da ćemo umjesto finansijskih čitati pravosudno-političke analize.
A na uloženo na SASE možemo svi zaboraviti.
Nema ovdje branilaca kriminala, ali ima par branilaca zdravog razuma. @slavuj: sjećam se da ste na FTV-u rekli da u FDS-u imaju dvije smjene, dnevna sa markicama a noćna bez markica. Ja bih Vas samo zbog te izjave strpao u zatvor jer je svakom zdravog razuma i elementarnog znanja jasno da je takvo nešto nemoguće. @savjetnik: Ako ste za prodaju FDS-a strancima mislim da ćete biti oduševljeni kada Vaša djeca budu radila za strance u sopstvenoj domovini.
@panzer: Aktualna uprava je došla 2008 godine.
Odoh raditi što i Vama želim pa da imamo više novaca za investiranje.
@panzer: Aktualna uprava je došla 2008 godine.
Odoh raditi što i Vama želim pa da imamo više novaca za investiranje.
Zanimljivo, sve što se "kriminala" u FDS-u tiče piše isključivo u Oslobođenju i DANIma
Nije li to zbog poznatog neprijateljstva vlasnika tih novina prema ovoj uspješnoj kompaniji koja im je izmakla da je ne poklope, onako kako su recimo POLET, koji je bio u krugu FDS-a, a koji danas ne postoji i čiji su radnici prepušteni sam sebi.
Nije li to zbog poznatog neprijateljstva vlasnika tih novina prema ovoj uspješnoj kompaniji koja im je izmakla da je ne poklope, onako kako su recimo POLET, koji je bio u krugu FDS-a, a koji danas ne postoji i čiji su radnici prepušteni sam sebi.
Što se tiče tih duplih markica,o njima sam i ja nešto načuo ,istina iz druge ruke.Ali su one u nekim drugim slušajevima poznate.Otkrivene su na nekoliko mjesta prilikom provala šverca alkoholom i cigaretama.A što se tiče odgovornosti za javno izrečene optužbe za kriminal,pitao sam jednog poznatog advokata zašto ljudi koji su predmet takvih pisanja i izjava ne tuže one koji ih blate.Rekao mi je da je to vrlo riskantno .Naime u svojoj odbrani oni koji su tuženi zbog izrečenog ili napisanog,imali bi pravo dokazivanja da je to tačno.A ljudi na koje se ta pisanja ili izjave odnose,znaju koliko je to istinito i zadovoljni su sve dok to neko ne počne dokazivati na sudu!To je dakle razlog zašto svi oni koji nešto govore i pišu o drugima,nisu stalno na sudu!
„Znam da ništa ne znam“, reče slavuj zvani Sokrat.
Zaista je mnogo čuda na svijetu, ali od čovjeka nema većeg čuda.
Sve njegove izrečene „istine“ su, kako sam kaže, iz druge, treće...ruke, a ukazuju na pomanjkanje inteligencije i zdravog razuma .
Vi nikada nećete biti On o kome tako zdušno pišete i kome se, htjeli to ili ne priznati, potajno divite. Svoje emotivne i teško zarastajuće rane, izazvane zlobom i zavišću, liječite obmanjivanjem najprije sebe.
Pravo na kritiku ima samo onaj ko ima ispravan uvid u situaciju, dobru i konstruktivnu namjeru, a ne Vi koji iznosite kritike potaknuti neznanjem, odbojnošču, pa čak i mržnjom prema onome koga kritizirate.
Imam dojam da postajete zarobljenik paralelnog svijeta kojim vlada crna elita moralnih nakaza, gdje ste Vi samo jedan, lako zamjenjiv, točkić u mehanizmu.
Glad za novcem i ravnodušnost prema plemenitim stvarima čini da BiH ima štampu kojoj je, uz rijetke trenutke, jedini cilj da ojača moć nekolicine i jedina namjera da obezvrijedi odvažnost i dobru namjeru svih ostalih. Štampa postaje sramota ove zemlje, a trebalo bi da je glas naroda.
Zaista je mnogo čuda na svijetu, ali od čovjeka nema većeg čuda.
Sve njegove izrečene „istine“ su, kako sam kaže, iz druge, treće...ruke, a ukazuju na pomanjkanje inteligencije i zdravog razuma .
Vi nikada nećete biti On o kome tako zdušno pišete i kome se, htjeli to ili ne priznati, potajno divite. Svoje emotivne i teško zarastajuće rane, izazvane zlobom i zavišću, liječite obmanjivanjem najprije sebe.
Pravo na kritiku ima samo onaj ko ima ispravan uvid u situaciju, dobru i konstruktivnu namjeru, a ne Vi koji iznosite kritike potaknuti neznanjem, odbojnošču, pa čak i mržnjom prema onome koga kritizirate.
Imam dojam da postajete zarobljenik paralelnog svijeta kojim vlada crna elita moralnih nakaza, gdje ste Vi samo jedan, lako zamjenjiv, točkić u mehanizmu.
Glad za novcem i ravnodušnost prema plemenitim stvarima čini da BiH ima štampu kojoj je, uz rijetke trenutke, jedini cilj da ojača moć nekolicine i jedina namjera da obezvrijedi odvažnost i dobru namjeru svih ostalih. Štampa postaje sramota ove zemlje, a trebalo bi da je glas naroda.
Ovdje,mislim u ovoj zemlji,nije u pitanju samo On,nego Vi i Oni.I dobro je što ga pišete sa velikim prvim slovom.Jer on je za Vas,u vašem anštajnovskom umu upravo to,ON,bog koji je uspio da Vas tako okrene .I to sa vrlo skromnom inteligencijom.Jer oni u koji su nekada učili na ovim prostorima,znaju da su na njegove i njihove čkole i fakultete išli samo oni koji nisu mogli upisati ništa drogo.Ponekad i to samo preko veze.I naravno da ja niti mogu,niti hoću biti On niti uopće pripadati njima.A ta Njegova i Njihova pamet vrijeđa čak i minimum inteligencije ljudi koji su oko njih a ne mogu im ništa jer je takav sistem,kao oni!Na žalost Vi to ne možete shvatiti.Jer upravo se o tome radi.Postoje ljudi i sada .i u prošlosti su postojali,koji stvarno ništa ne shvačaju.Znanje je samo ono čime oni raspolažu,moral je samo ono za što se oni zalažu,a kako ih ima više,onda to nastoje nametnuti kao model.Ali ,ne pišem ovo zbog Vas,jer Vi ovo sve po gotovo ne možete shvatiti!On je ipak nešto iznad Vas.Jer treba neka pamet pa da se bar poželi sve ovo što on kupuje,naravno parama dioničara.Uključujući i ovaj doktorat!
Sve je to skoro isto vrijedno,od prljaga po Hercegovini,do dionica šupljih fondova i njegovog doktorata!Od svega toga u šta su utrošene pare dioničara krist je imao samoOn i ONI!
Sve je to skoro isto vrijedno,od prljaga po Hercegovini,do dionica šupljih fondova i njegovog doktorata!Od svega toga u šta su utrošene pare dioničara krist je imao samoOn i ONI!