Fabrika duhana Sarajevo

proleter

Re: Fabrika duhana Sarajevo

Post by proleter »

Evo pa ko voli neka izvoli ( hvala Bogu da nisam pušač ;) )

http://www.vijesti.ba/vijesti/bih/18217 ... areta.html
panzer

Post by panzer »

Zato se duhan mota masovno. Ako je suditi po zvaničnim podacima uvoza papirića za motanje onda je korištenje rezanog duhana povećano za 50 % u odnosu na godinu ranije a ovo je tek početak.
Mislim da je FDS isto tako povećala prodaju tog duhana kojeg ima u ponudi ali nema informacija kolika je marža na tim proizvodima.
slucajni prolaznik

Post by slucajni prolaznik »

...Ako se malo detaljnije pogleda i izanalizira novi cjenovnik cigareta koji je postavio proleter ,da se vidjeti :
-multinacionalne kompanije ( velika većina ) "ubija" FDS minimalnim ili nikakvim povećanjem cijena tj.klasičnim dampingom što ču pokazati slijedećim primjerom :
...nije mi bilo teško uraditi neke izračune ..pa sam tako ( zapala mi za oko cijena ) uzeo kao primjer cigaretu 57 (Imperial T ) ...njena cijena je 2,70 KM ...u tekstu piše da je min. akciza koja se mora platiti bez obzira na formiranu maloprodajnu cijenu 2,09 KM ...ako se na cijenu od 2,70 izračuna PDV koji je 0,459 KM i taj iznos doda na 2,09 KM dolazimo do iznosa 2,549 KM ...2,70 -2,549 = 0,151 KM !!! Dakle od 15 pfeninga po paklici treba platiti nekakav rabat onima koji distribuiraju i prodaju te cigarete ,pokriti vlastite troškove i da bude neke zarade ..malo morgen ...o kvaliteti istih ne bih pričao jer sam nepušač ali mogu si misliti kakav je ...klasični damping !!! a federalna vlada u liku i djelu premijera NN osobe i njegovog ministra finansija AK se slomiše da zaštite fds ....ahaaaa
marti misterija

Post by marti misterija »

Da li je ovo kraj FDS?
one

Post by one »

marti misterija wrote:Da li je ovo kraj FDS?
ovo je kraj pravne drzave gdje su se manipulanti izdigli iznad zakona i bez imalo straha rade sto im je volja.
slavuj

Post by slavuj »

Svi ovdje već predstavljeni branioci pravde i pravičnosti,crvenih ili zelenih,Nikšića,Lijanovića,Sarajlića,Uzunovića,Hadenovića i inih pravednika i biznismena,valjda su primjetili karaktere
naprijed pobrojanih
Svi oni na ime drže normalnim da država nema pravo ni prismrditi društvu u kome ima 40% vlasništva,FDS,a u isto vrijeme apsulutnu vlast i svih pet članova NO po Hadenovoj volji
dozvoljavaju u Bosnalijeku.Još poraznije,imaju puno pristaša i u običnom svijetu.
A što se tiče cijene,večina onih što su sada prisutni na SASE sitnim prodajama i kupovinama samo pomažu Hadenu da opravda nisku cijenu po kojoj je kupovao BSNL i da obezbjede nisku cijenu po kojoj će kupovati FDS.A za uzvrat dobit će i oni ,kao i u slučaju Bosnalijek.Jer mimo ove naših silnih policijskih agencija,sve manje od šlepera ,prolazi,pa makar bilo natovareno i prljavim novcem.
Ipak mi se čini da je hobotnica veća od sipe!
lancer

Post by lancer »

Ti izgleda trazis samo povod da se sa nekim prepires i nadmudrujes.
Samo smisljas gluposti i lazi... Vidi se tacno tvoj motiv
slucajni prolaznik

Post by slucajni prolaznik »

@lanceru
Ne pridaji pozornost starom ohrdalom 'tiću ...dovoljna mu je kazna što zadnje dane broji prebirući po tankim žicama propalih vlastitih investicija za koje je svatko kriv ( od Obame ,Blaira , Nikšića ) samo ne on i njegova sijeda glava koja utjehu traži lajanjem skriven iza "tisuću nickova " ...a i šta očekivati od predratnog varalice građevinskim materijalom ...nauku ,pamet ,istinu ,korektnost ...? :lol: :lol: :lol:
lancer

Post by lancer »

-:) -:)
slavuj

Post by slavuj »

Ja ovdje nemam namjeru ni sa kim se prepirati,pogotovo ne o nekim nebulozama i građevinskom materijalu!!
A moram podvući da svi što išta znaju,znaju i da je istina da Vlada sa 20% vlasništva nema niti jednog šlana NO u Bosnalijeku,da većina malih dioničara tamo nema pristupa i da se premijer cijelo vrijeme trudi da tako i ostane.S druge strane Haden u istom tom društvu sa samo trideset posto vlasništva apsulutno upravlja.
A isti ti ljudi koji su pribavili te dionice za Haden,sada se trude da vladu onemoguće da sa 40% vlasništva uđe u FDS.Ja imam kopije njihovih punomoći direktoru Mulahasanoviću.
Normalnim ljudima i u normalnim prilikama bih to i pokazao.Ali vi to stvarno niste.Pa kako to da ste uvijek uz kriminalce.
Na vašem nivou stvarno ne mogu pisati.Jedino moram istaći da mi je stvarno drago da me toliko mrzite.Ne vjerujem da će vas neko za to nagraditi.Znaći da sam bar u nekoliko osujetio i vaša očekivanja.A koliko,saznat ćemo.I hvala na brizi za moje investicije.Ne mogu ovi to pokrasti,pazim ja to.U ostalom i ove vaše nebuloze su znak da donekle i uspjevam!
Post Reply