prodaja hidrogradnje

panzer

Re: prodaja hidrogradnje

Post by panzer »

slavuj wrote:Pregled deset najvećih vlasnika
Oznaka emitenta Naziv vlasnika Adresa vlasnika Procenti Tip računa
HDGS VLADA FEDERACIJE BiH ("državno" vlasništvo) Sarajevo, BIH 67.0212 VLASNIČKI
HDGS UniCredit Bank d.d. Mostar MOSTAR, BIH 3.7673 SKRBNIČKI
HDGS ZIF "BONUS" d.d. Sarajevo Sarajevo, BIH 2.6900 VLASNIČKI
HDGS Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina Sarajevo, BIH 2.6019 SKRBNIČKI
HDGS Arifi Golub Sarajevo, BIH 0.7081 VLASNIČKI
HDGS BALKAN INVESTMENT OPPORTUNITY FUND GRAND CAYMAN, CYM 0.5458 VLASNIČKI
HDGS BLEKIĆ TOMA BRČKO, BIH 0.4176 VLASNIČKI
HDGS AA KAPITAL BROKERS d.d. Bihać BIHAĆ, BIH 0.3401 VLASNIČKI
HDGS ANIĆ MIRKO TOMISLAVGRAD, BIH 0.2827 VLASNIČKI
HDGS OMNIKOM, trgovina in storitve, d.o.o., Trbovlje TRBOVLJE, SVN 0.2794 VLASNIČKI
Ovo je prvih deset vlasnika Hidrogradnje.Među njima ne vidim onog sindikalistu koji je priznao da je dobio 50.000 km na ceduljicu i sada bez imalo srama kaže kako oni ne daju upravnu zgradu,oni koji su zajedno sa svojim menadžmentima pokrali skoro sve osim te zgrade.Eto,tako se ovi beskrupulozni lopovi odnose prema tuđem vlasništvu.
I onda se čudimo kako nema stranih investicija,kako nema ulaganja ni na SASE!Pa ko će još ovdje uložiti i cent kada ne postoji niko ko će štititi njegova ulaganja.Vlada definitivno o kapitalu i kapitalu ostalih investitora ne zna kako brinuti,kako ga štititi.Za njih je sve što je vladino zapravo tuđe!Stečaj je ošito izvjesna opcija!
DA LI JE TO IZLAZ ZA SVA DRUŠTVA SA VLADINIM UČEŠĆEM U VLASNIŠTVU!!!!

Omnikom ušao u prvih deset.
Darko.Ba

Post by Darko.Ba »

Opet @slavuj sa svojim "informacijama". Ako te vec zanima, posto je dosta radnika u Hidrogradnji, raseljeno sticajem okolnosti, kompanija je radnicima i isplacivala odredjene svote novca il' donacije u gradjevinskom materijalu, za rjesavanje stambenih pitanja. Nije jedini doticni gospodin iz Sindikata, koji je dobio te, kako ih ti nazivas "ceduljice". Mislim da je veci problem, nestanak MILIONA, koje naravno nije mogao obicni radnik uzeti. Raspitaj se, ako vec imas dobre izvore informacija, sta je sa mehanizacijom iz Iraka koja je prodata. Zasto su pojedinci isli u Irak u sestom mjesecu ove godine?
Mislim da ipak problem lezi u tome, sto Hidrogradnja treba da naplati jos dobre, kolicine novca od Iraka i Libije.
slavuj

Post by slavuj »

Evo sami ste potvrdili tu informaciju,pa čemu onda znaci navoda!A ja i nisam napisao da su ovi sindikalni sami pokrali firmu,rekao sam ,,zajedno sa menadžmentima,,.Pogriješio sam samo kod upravne zgrade,jer i nju su skoro pa pokrali.Naime dobrim dijelom je pod hipotekom.I još nešto:U opisu poslova na koje su raspoređeni ovi sindikalci sigurno ne piše ,,čekanje naplate iz Iraka,, nego neki od građevinskih poslova.I plate se moraju zaraditi na gradilištu a ne ispred Vlade!A kada bi stvarno postojale te ne naplačene pare,Hidrogradnja bi već odavno bila u stečaju.Radnicima i povjeriocima isplatila bi se potraživanja iz stečajne mase a te velike pare najvećim dijelom legalno bi dobila Vlada,kao najveći dioničar.Tako je po zakonu.Siguran sam da sve ovo znaju u Vladi,a stečaj može pokrenuti svaki povjerilac,uključujući i Vladu!Prema tome,tražite poslove a ne neke imaginarne naplate!
panzer

Post by panzer »

Ne može se velika krivica prebacivati na radnike iako u zadnje vrijeme ne idu na ruku poslovanju firme i uvažavajući činjenicu da bi organizatori štrajka moraju odgovarati za nezakonitost.
Ljudi traže svoje, a nije da to traže od skora nego sa prekidima štrajkuju još od 2010. tako da bi ih trebalo razumjeti.

Kako ja gledam,imaginarna potraživanja i nisu baš imaginarna. Ovo sa potraživanjem iz Iraka bi moglo biti stvarno iako se bila mala šansa da bilo šta bude od toga ali na potraživanja iz Libije se nije niko ni osvrnuo. A njih sigurno ima. Ne mogu se tek tako otpisati i pustiti niz vodu. Libijska vlada postoji i njihova dugovanja sigurno postoje pa će ih prije ili kasnije morati isplatiti hidrogradnji.

Evo, Obralija će za koji dan preuzeti firmu i valjda će znati na pravi način srediti stanje sa Libijom jer je tamo bio dugo godina a iračka potraživanja mu mogu pomoći da, ukoliko ih dobije, odradi dobar posao.
Darko.Ba

Post by Darko.Ba »

Koju informaciju sam ja potvrdio? To da su radnici dobijali donacije za rjesavanje stambenog pitanja (medju kojima su i sindikalci), @slavuj opet samo spominje sindikalce. Preko 30% (sto imam informacije) radnika je dobilo te donacije. A, opis poslova radnika (i opet medju kojima su i sindikalci), je da rade i da cekaju svoju zaradjenu platu, koju dosadasnja uprava nije isplacivala. Da li vi stvarno mislite da ti radnici nisu zaradili svoje plate, zar bi oni svi izasli na ulice, pred vladu, da su plate redovne i svi doprinosi. Gospoda iz bivse uprave javno daju "informacije", da samo jednu platu kasne, mene ako matematika dobro sluzi, radnici ako su zadnju platu primili za VI, tj. za VII mjesec, to nije jedna plata. Gospodin Peljto kaze da nije napravio gubitke u Hidrogradnji, da je plata isla redovno, sta je sa doprinosima za te dvije godine, njegovog mandata, da li je gubitak?
Imam osjecaj da dosta ljudi ne gleda objektivno na sva ova dosadasnja desavanja u i oko Hidrogradnje.
Najzalosnije je da se radnik morao "dici", da upravo to sprijeci, da te pare (koje su zaradjene prije rata) ne bi tek tako bile razgrabljene.
Zalosno je sto u ovoj nasoj napacenoj drzavi, sve ide stranackim shemama, gdje sposoban kadar zavrsava na ulicama, a podoban napreduje.

Imam problem sa postavljanjem slike, tj nesto mi ne ide od ruke, postavio bih jedan dokument, kojim se, mislim dokazuje postojanje tih novcanih sredstava iz Iraka.
panzer

Post by panzer »

Pretpostavljam da je dokument od 28.12.2012.

Idi na stranicu :

http://tinypic.com/

I tamo, kada uploaduješ sliku samo prema ovamo prekopiraj cijeli [IMG] kod
Darko.Ba

Post by Darko.Ba »

@panzer upravu si, evo svi krenimo od sebe prvo. Da radimo u nekoj firmi i da mi plata kasni 4, 5 kol'ko vec mjeseci i da nemam uplacene doprinose za 10, 11 godina, sta bi uradili?
Darko.Ba

Post by Darko.Ba »

Image

@panzer, ovaj je malo svjezijeg datuma, volio bih da nam pokazes taj dokument od 28.12.2012. ako je moguce.
panzer

Post by panzer »

Ma to je to. Ali već ranije sam pisao, nema šanse da se naplati sav iznos. Problem je što irački budžet ne kontrolišu iračani nego oni koji su 2003. došli u Irak da ga kontrolišu. I ti ljudi neće nikada dati da se nekoj propaloj hidrogradnji pokloni 320 miliona USD. Za njih je bacanje para a tužiti ih ne može niko jer je firma potpisala otpis potraživanja sa pariškim klubom.

Ako se naplati jedan dio od ovoga to će biti spas ali još je to na dugom štapu.
Darko.Ba

Post by Darko.Ba »

Mislim da je sa pariskim klubom potpisan otpis duga 80%, a da se 20% naplati i da je u pitanju druga cifra, tj. naplata za druge poslove.
Post Reply