Sabur2 wrote:Samo tri slova objasnjavaju svu situaciju koju imamo i zasto smo najsiromasnija, najjadnija, evropska zemlja, bez nade da ce nekad biti bolje:
SDA
Ako ikad bude pravne drzave u ovoj zemlji hapsenja prvo treba poceti od ove stranke koja unisti sve cega se docepa.
Teško se je ne složiti sa ovim. Oni su počeli, razvili infrastrukturu i metode, (uhljebljenja, nadzorni odbori, oštećivanje državnih firmi preko svog menadžmenta i sklapanja poslova sa "stranačkim" firmama i ljudima). Kasnije se to još razvilo i ušlo u svaku poru društva i života. Vidimo danas da ne prezaju od direktnog podmetanja klipova građanima blokiranjem firmi, (BSNL FDS), berze tržišta kad god to njim ne ide u prilog.
MEĐUTIM.
NIsu ni drugi imuni, odavno. SDP na primjer. Dragi Vođa je postavio svoje igrače gdje god treba, Grabovica jaran/kolega s fakulteta znamo gdje je, a i drugi kolege su strateški raspoređeni. Ni oni se nisu libili da bez problema obaraju državne projekte kad im je to odgovaralo predizbornim interesima(termoelektrane prije koju godinu, pokušaj Kazahstana i sl). Lična imovina i nekretnine se gomilaju, putuje se u Njujork o trošku poreskih obveznika kao što mi odemo na kafu. I Nikšić se je snašao, našao se i stančić za njega u prijestolnici na lijepom mjestu. Nisam baš upoznat gdje je stanovao u Konjicu prije politike. I brat se je snašao čujem, neka mašala sigurno je sposoban. Afera Reket, nećemo sada, nema dokaza, audiozapisa, isparilo. Bilo bi interesantno znati i tokove novca oko radova na autoputu itd i sl.
Dakle zaraza je virusna, SDA jeste počeo ali SDP je odavno inficiran a bojim se da je neizlječivo. O drugima ne treba ni trošiti riječi, mislim da je sve to sad manje više isto
Slažem se i sa Custosom, ali što se tiče najgoreg Premijera konkurencija je jaka, međutim ne znam kako se može biti gori od ovog sad.