Ne kontam kakve veze ima je li jedini operater ili nije, prosjek je prosjek. Pa da je samo to sa službenim itekako se može odraziti na impulsima. Znam ljude koji su na poslu imali službeni, pa im ukinut zbog štednje, sad zovu ili sa fixnog ili strankama šalju poziv da dođu u kancelariju. Ili stranke ili klijente ne kontaktira nikako. Recimo ako je neko trošio na privatni 50 KM a na službeni 200 nakon ukidanje službenog troši se samo na privatni i to 50-60 kao i prije, i to je sve. To je pad sa 250 na 50 KM gledajući oba zajedno. Neće se na privatnom povećati broj impulsa na 250 KM kao nekakva kompenzacija. A znam i obrnutih primjera. Ineradi se samo o porastu sa 1 na 2 mnogi nemaju mobitela nikako a to se mijenja, počinju ga dobijati i djeca sa sve manje godina starci i sl.Investitor wrote:monty
Pišeš kao da je BHT jedini operater u zemlji. Koji je motiv imati dva telefonska broja, a po tvojim željama još kod istog operatera. Po meni jedino službeno od firme i za švaleranciju, izgleda da smo mi najvjernija nacija u odnosu na ove pobrojane. Mislim da nije poenta u broju telefonkih brojeva već u ostvarenoj potrošnji impulsa, tj ne znači da će neko više pričati ukoliko ima dva telefonska broja od onoga ko ima samo jedan.
Nije valjda da ozbiljno tvrdiš da dvostruko manje penetracija daje istu mogućnost rasta.