Elektroprivreda BIH
Re: Elektroprivreda BIH
Kaže IA da je vrijeme kupnje došlo a i ja sam u to siguran!
Ja sam planirao prije tri godine da prodam dionice EP i kupim dionice ASA banke. Cilj je bio da 10 dionica EP dobijem 1,5 dionica. U to vrijeme dionice EP bile 11 do 12 KM a ASA oko 100 KM, i zbog tog omjera nisam kupio koliko sam planirao, jesam jedsn manji dio.Profesor70 wrote: ↑14 Sep 2026, 19:19 U EPBiH ne bih sada ni da dođe na marku. Zarobio sam pare zadnjih 5-6 godina, a na dividendu ili neku kapitalnu dobit sam davno prestao da računam. Volio bih da sam u krivu, ali…Sad samo razmišljam da se izvučem s tzv. pozitivnom nulom.
Da sam to uradio u omjeru kakav je bio sad bi imao veću vrijednost u dionicama i dobijao veću dividendu.
Al sta je tu je. Dionice EP će biti nekad 30 do 40 a mozda i više, da li će to biti za godinu, pet ili deset to ne znam.
Ali sad ću da čekam minimalno 30.
Interesantno je ako se pogleda protekli period Epbih nikada nije dobacila 30km od 2012g pa sve do sada. A bilo je dosta godina kada su poslovali pozitivno. Moze se samo desiti balon kao prije 20g pa da lansira cijenu gore. Ovako ne vidim ni kako moze do 20 ako cemo iskreno. Da sam detaljnije analizarao mnogo stvari nikada ne bih usao u ovu dionicu.
Kako god da se analizira, skoro je pa besplatna.
A to što je kriminalac mujo napravio haos sa rasprodajom milion i po dionica iz fondova po cijeni nižoj od 10 KM još od 2016. i dan danas svima pravi problem
A to što je kriminalac mujo napravio haos sa rasprodajom milion i po dionica iz fondova po cijeni nižoj od 10 KM još od 2016. i dan danas svima pravi problem