BH Telecom

Kenanhr

Re: BH Telecom

Post by Kenanhr »

Dajte nam dividendu!
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

Sabur2 wrote: 20 Aug 2026, 14:24 Spinuješ ti sada. Sami su se izbacili jer su tražili veliki novac za prava.
Ne sjećam se da su ikada ikoga izbacili sa Moja TV platforme i da su ikada ikome dovodili u pitanje cijenu. Osim domaćem Hayatu. Ali to je ovdje nebitno. Bitno je da je spin majstor ljut jer još uvijek nije realizovao pljačku u kojoj je trebao biti dobar sa svojom ekipom sigurno par stotina miliona KM, pa sada spinuje i manipuliše "zaštitom Bošnjaka". A koliko i kako ih on štiti vidjeli smo u ove 4 godine.

Nego prepoznavatelju "spinovanja", jesi li ti dobio tu dividendu od BH Telekoma? Ili si je već halalio pravom spin majstoru i njegovoj ekipi? Mislim da se ti o tome trebaš brinuti a ne o onome šta ja pišem...
Sabur2

Post by Sabur2 »

Sitna buranija wrote: 20 Aug 2026, 16:19
Sabur2 wrote: 20 Aug 2026, 14:24 Spinuješ ti sada. Sami su se izbacili jer su tražili veliki novac za prava.
Ne sjećam se da su ikada ikoga izbacili sa Moja TV platforme i da su ikada ikome dovodili u pitanje cijenu. Osim domaćem Hayatu. Ali to je ovdje nebitno. Bitno je da je spin majstor ljut jer još uvijek nije realizovao pljačku u kojoj je trebao biti dobar sa svojom ekipom sigurno par stotina miliona KM, pa sada spinuje i manipuliše "zaštitom Bošnjaka". A koliko i kako ih on štiti vidjeli smo u ove 4 godine.

Nego prepoznavatelju "spinovanja", jesi li ti dobio tu dividendu od BH Telekoma? Ili si je već halalio pravom spin majstoru i njegovoj ekipi? Mislim da se ti o tome trebaš brinuti a ne o onome šta ja pišem...
Ja sam, ti neutralni zabrinuti ulagaču, napustio telekom na vakat.
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

Sabur2 wrote: 20 Aug 2026, 22:11
Sitna buranija wrote: 20 Aug 2026, 16:19

Ja sam, ti neutralni zabrinuti ulagaču, napustio telekom na vakat.
Vidim da smo onda dosta slični. I ja sam ga na vakat istovario, a obojica smo izgleda i neutralni zabrinuti ulagači, samo smo izgleda zabrinuti oko različitih stvari i iz različitih motiva ;)
belse

Post by belse »

Mnogo cijenimo postove sa strucne osnove kolega Sitna buranija, Sabur2 i ostali, ali bih zamolio da se svi uzdrze politickih opredjeljenja.
Nemojte ovo shvatiti kao kritiku, nego kao upozorenje svima nama, da ovaj forum ucinimo sto vise relevantnijim za postojece i buduce investitore.
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

Cijenim sugestiju, ali ova priča nema veze sa političkim uvjerenjima ili opredjeljenjima. ipak, kada pričamo o firmama u kojima je država većinski ili značajan vlasnik, onda se ne može o njima pričati ignorišući politiku i političke strukture koje u njima postavljaju uprave i nadzorne odbore jer to direktno utječe na poslovanje tih firmi. Ako kritikujem ove nametnute idiote jer su sjebali elektroprivredu, ugrozili gotovo kompletnu namjensku industriju, telekom doveli do situacije da planiranom akvizicijom dovede u pitanje svoju budućnost, doveli do gašenja nekih od najvećih firmi..., onda to nije političko opredjeljenje nego kritika većinskog vlasnika. Što je najgore, taj većinski vlasnik opterećuje i ugrožava poslovanje i onih firmi koje su u 100%-tnom privatnom vlasništvu i u kojima oni nemaju ni jednu dionicu kroz donošenje besmislenih odluka kao što je recimo neradna nedjelja ili administrativno povećanje minimalne plate.

I da, budućim i sadašnjim investitorima ovakva razmatranja mogu biti vrlo korisna kod donošenja odluke o eventualnom ulasku ili izlasku iz neke dionice, ili momentu ulaska ili izlaska u neku od tih dionica...
Investitor

Post by Investitor »

belse wrote: 21 Aug 2026, 00:11 Mnogo cijenimo postove sa strucne osnove kolega Sitna buranija, Sabur2 i ostali, ali bih zamolio da se svi uzdrze politickih opredjeljenja.
Nemojte ovo shvatiti kao kritiku, nego kao upozorenje svima nama, da ovaj forum ucinimo sto vise relevantnijim za postojece i buduce investitore.
Kritika nesposobne vlasti i menadžera nije iskazivanje političkih opredjeljenja. Favorizivanje neke stranke u odnosu na drugu jeste, ali to ovdje niko ne radi. Mi samo branimo svoj kapital argumentovanom kritikom od raznih kobaca i kriminalaca. Ne znam da li imaš dionice BHT, ali savjeti poput tvoga ne znam koju bi imali svrhu osim da nas utišaju, da se nikako ne čujemo :?: :?: :?: .
slavuj

Post by slavuj »

Konakovic kaze ugrozeni Bosnjaci jer je neko iz Srbije kupio operatora sa 1200 pretplatnima.A to sto s
.
u ugasili zeljezaru i to sto on i druzina uzimanu tom narodu 700 miliona i dijele sa nekim u bjelom svijetu,ne ugrozava taj narod.To vrijedja pamet tog naroda.Kaze trebali s,su da nastave pregovore,da utvrde cijenu a meni su na zahtjev pokszali ugovore sa iznosima koje treba platiti i koje kr samo trebalo pptpisati.a vlasnici o tome ni na jefnoj skupstini nisu smjeli o tome ni rijeci.I svi o tome sute.S on se popne na neku podanicku T V i bestidno laze.I ni o tome ni ovdje vi ni rijeci.
panzer

Post by panzer »

Mjesec i nešto je do izbora. Svi oni su već sad prošlost. Bolje bi bilo da procjenjujemo budućnost i šta je može očekivati.
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

slavuj wrote: 21 Aug 2026, 12:42 Konakovic kaze ugrozeni Bosnjaci jer je neko iz Srbije kupio operatora sa 1200 pretplatnima.A to sto s
.
u ugasili zeljezaru i to sto on i druzina uzimanu tom narodu 700 miliona i dijele sa nekim u bjelom svijetu,ne ugrozava taj narod.To vrijedja pamet tog naroda.Kaze trebali s,su da nastave pregovore,da utvrde cijenu a meni su na zahtjev pokszali ugovore sa iznosima koje treba platiti i koje kr samo trebalo pptpisati.a vlasnici o tome ni na jefnoj skupstini nisu smjeli o tome ni rijeci.I svi o tome sute.S on se popne na neku podanicku T V i bestidno laze.I ni o tome ni ovdje vi ni rijeci.
Pa ja o tom pokušaju pljačke i njegovim lažima ovdje pričam cijelo vrijeme, ali onda se nađe neko da mi kaže da zapravo ja spinujem...
Post Reply