Vlada FBiH

brzi

Re: Vlada FBiH

Post by brzi »

Kad su Vlada i drźava dobili neki sudski spor, nikad. Nisu u stanju da im okolinske sozvole za gradnju hidroelektrana i VE ne srusi neko udruženje građana ili kakav seljak.
Drzava koja ima pravobranilaštvo gubi svaki sudski spor.
panzer

Post by panzer »

Kvalifikacija za zaposlenje u državnim institucijama je samo i jedino stranačka knjižica.
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

https://www.klix.ba/biznis/ekonomija/ru ... /260724122

Objašnjavajući proceduru formiranja cijene, Lakić je naveo: "Upravo ovakav jednostran odnos, u kojem jedan prodavac diktira cijenu bez mogućnosti utjecaja kupca, dodatno potvrđuje ispravnost odluke da osiguramo alternativni pravac i dodatne izvore snabdijevanja plinom".

E čuj jednostran odnos. Ali, ne reče je li bio jednostran i kada su smanjili cijenu? Tada nije galamio. I ovaj idiot je ministar :roll: Godinama je ista formula po kojoj se računa cijena plina i ona zavisi, između ostalog, i od cijena nafte na tržištu. Ali je u svakom slučaju bar dva puta jeftinija od ukapljenog plina. Ali, valja pričati priču zbog koje su i dovedeni na vlast...
slavuj

Post by slavuj »

Dogadjanja oko Željezare su sasvim dovoljan razlog za ostavku najmanje Premijera i ministra Lakića.Njih dvojica ,kao predstavnici izvršne vlasti pojma nisu imali šta se to dogadja sa Željezarom,sve dok im je dodikov polukvalifikovani biznismen nije uzeo ispred nosa.Samo ne na dodikov način.On nadje svoje avdiće i ispred nosa velikim Bošnjacima uzme najvredniju fabriku..Nikšić u isto vrijeme paktira sa direktorom koji uskračivanjem obične vode i prijetnjama direktno u diktafon,nastoji zaplašiti jedinog dionićara koji njihovu akviziciju javno naziva pljačkom!I onda krivca nalazi u sudskom sistemu.A ja ga podsječam da je to isti sistem koji je čutke prešao preko nasilnog ulaska njegovog jarana Uzunoviča u Bosnalijek.I samo zato,što tužilaštvo tada nije optužilo Nikšića i jarana mu,dogadja se ovo što još uvijek nazivaju akvizicijom.
Patuljci pojma nemaju.I umjesto da kupe željezaru kada se moglo naslutiti da će biti predmet trgovine,oni sad nude dodikovom biznismenu još pedesetak miliona iznad cijene koju je platio.Oni jednostavno ne znaju šta i kada treba uraditi.
Pod hitno treba nači ljude koji znaju šta sada.Nikšiča i Lakića predati pravosudju.Naravno sa Kovačevićem i njegovim,kada se ispostavi da su stvarno obavezali BH Telekom da plati pedeset miliona nekom srbijanskom dodiku za izgubljenu dobit.Nadam se da se ovi telemafijaši neče na meni svetiti recimo uskračivanjem hrane!
Jer ne smijem zaboraviti da je Konakovićev jaran meni na pitanje šta mu to nije jasno pa me toliko gleda odgovorio;DA TE ZAPAMTIM!
ummet

Post by ummet »

Ništa ovo ne valja. Ništa.
Narod u bunilu. Nije dobro !
Post Reply