BH Telecom

panzer

Re: BH Telecom

Post by panzer »

Cijela uprava BH Telecoma otišla u Mostar na sjednicu Vlade FBIH
slavuj

Post by slavuj »

Jutros me probudio Rizo.Zaželio mi sreću u ponedjeljak na skupštini.
Ja mu odgovorio da skpština vjerovatno neče biti održana,Nikšić će zaključiti da neke analize još nisu završene,Vlada još nema stava!
Danas me rizo opet probudio porukom.Kaše dobio obavjest iz BH Telekoma da se Vlada još nije prijavila pa skupština neče imati kvorum.Oni,uprava i saučesnici,održat će sjenicu NO i izdati saopćenje za novinstvo.Rizo dakle meni javlja ono što sam ja jutros javio njemu.A.A i njegove Istrage su ništa prema nama.Ponavljam,ja sam Nikšiča naućio na pamet u prošlom mandatu.
Umjesto da vlada donese odluku da smijeni kompletnu upravu zbog pokušaja očite pljačke,oni odgadjaju.Parama dioničara se plaća položaj u nekoj postizbornoj koaliciji.
Opet situacija kao u hamamu .Ispo safun i niko ne smije da se sagne.
A umjesto Javnog pravobranioca morao sam ja tom našem Specjalnom tužilačtvu dostaviti prijavu za sve nezakonite
poteze koje je uprava povukla pokušavajući doći do 100.200 miliona za sebe.
Ne vjerujem da će odustati,sve dok ne dodju po njih.
montypython

Post by montypython »

slavuj wrote: 17 Jul 2026, 17:50 .........
Ne vjerujem da će odustati,sve dok ne dodju po njih.
Bojim se da niko neće doći po njih. Svaka čast na tvom ličnom trudu i aktivnosti i može se desiti da upravo zbog ličnih individualnih akcija poput tvoje ovo bude zaustavljeno čisto iz njihovog straha što je previše izašlo u javnost pa će možda dići ručnu, ali sumnjam da će nešto odraditi institucije koje bi trebale. Nisu došli ni u Enker gdje je još mnogo očitije i gdje bi dijete u petom osnovne skontalo šta se radi(lo). Nisu posjetili ni Nikšića nakon one kupovine stana u pola cijene. Ni nakon onog sa BS telecomom na istoj adresi gdje je njihova, ni onom drugom nakon stana u Trogiru, ni brata u autocestama, ni rodbine u Grabovicinoj firmi, ni nakon srozavanja cijene Igmana, (Pivare, Distributivnog centra Sa....) na berzi da bi se neko nakupovao upola cijene ili niže. Nisu došli ni zbog kupovine uglja od Lagera, ni zbog stanja u rudnicima, ni zbog prodaje struje ispod proizvodne cijene godinama. Ni zbog FDSa, ni za Ozon, Unioninvestplastiku nisu došli a trajalo je godinama. A onaj što rado ide u Dubai sad šeta po New Yorku, predstavlja državu o našem trošku i kritikuje Dodika. Ni on nije ni od kog organa posjećen. Neće doći ni po Slučajnog Prolaznika nakon što je "ambasador" (koji osuđuje Iran koji je napadnut jer "moramo biti na strani jačega") u teškom sukobu interesa probao navodni projekat solarnih od 1,2 milijarde u Goraždu pogurati kao "državni" iako je u pozadini bila njegova firma. Ne posjetiše ni "presvetlu" direktoricu I vlasnicu iz Travnika nakon teških optužbi dioničara da je manipulacijama rodbine iz inostranstva obarana cijena pred preuzimanje. Ne stiže nikoga od onih o kojima mi ovde godinama pričamo, (osim kad baš mora jer svi znaju jer npr kupuju ferrarije I porschee, vile u Aspenu i sl) . Ali probaj ti voziti golfa dvicu 51 km/h tamo gdje piše 40, moćna ruka pravde u vidu plave koverte ne gine.
Ili nek' proba baba od 80 godina poslati djeci 3000 KM (što ih je odvajala od penzije u jastuk 10 godina) da joj kupe vještačko zubalo pa da vidiš zabrinutost nadležnih na šalteru o porijeklu i mogućem pranju novca, pitanja u banci "odakle ti pare" "gdje je potvrda" i sl.
slavuj

Post by slavuj »

Na ovaj pesimizam moram reagovati jednim dogadjanjem s početka rata.
Ja živim u ulici u kojoj je stanovao prije rata čuveni sarajevski komadant Enver Šehović.U to doba Enver je bio poručnik u kasarni M.Tito.
Čini mi se 15.aprila naredjenoje oda jedna grupa ssa oružjem ide u zgradu na kraju Krančevića ulice,koja još nije bila useljena. Tamo su nam rekli da pokrivama izlaz iz kasarne preko puta zgrade.I da dejstvujemo ako bude pucanja.
Na svu sreću pucanja nije bilo,naš budući komadant je bezbjedno izašao iz kasarne.
Istu veće Enver nas je okupio u jednom suterenu i u kratkoj prići o JNA rekao izmedju ostalog;Ljudi,predstoji nam teška borba.I ako se budemo borili neko će sigurno preživjeti,a ako ne budemo,sve će nas pobiti!.Kasnija ratna dogadjanja ucijeloj zemlji su samo ptvrdila ovo što nam je tada rekao naš kasniji heroji komadant!
Po meni sadašnja dogadjanja ,napadi na državu su skoro istog intenziteta kao tada,samo se ne puca.I napadači su jaki i opasni.Ima ihskoro isto kao tad,ujedinjeni u svim svojim ideologijama.
...i AKO SE BUDEMO BORILI;NEKO ĆE I PREŽIVJETI AAKO NE ZAUSTAVIMO OVE;SVE ČE NAM POKRASTI!
Htjeli mi to priznati ili ne,da nije bilo ovih javnih istupa onibi se već odavno provodili po bjelosvjetskim destinaciama.Ovako moraju bar povremeno razmišljati i o boravku o trošku države,a ne o trošku dioničara!
Možda tako bude i na kraju!
Post Reply