Elektroprivreda BIH
Re: Elektroprivreda BIH
prvi put nakon 25 godina kasnila plata u elektroprivredi, još se i zadužili da isplate, ne plaćaju doprinose državi,...sjebaše sve što stignu, telecom zadužili za 50 mil, imaju veze koksaa i ćžlezara ako se posbno sjetimo javlnice i da pruga nije radila 3 mjeseca i više.
Begov Han
-
Sitna buranija
Ja kada sam prije tri godine rekao da će nas ovi u crno zaviti, mene ovdje optužiše da sam SDA-ovac i da zato to pričam. Kao, nisam im dao ni priliku. A zapravo samo vrlo rano mogu prepoznati neke stvari...Mirnes wrote: ↑25 Jun 2026, 09:28 prvi put nakon 25 godina kasnila plata u elektroprivredi, još se i zadužili da isplate, ne plaćaju doprinose državi,...sjebaše sve što stignu, telecom zadužili za 50 mil, imaju veze koksaa i ćžlezara ako se posbno sjetimo javlnice i da pruga nije radila 3 mjeseca i više.
Moguće je da su neke stvari zatekli loše, da neke stvari nisu mogli popraviti, ali i to treba proznati, ali evo primjer je BH Telcom gdje su svjesno srljali, a gdje im je ostavljena zdrava firma. oni se busaju u prsa što su obustavili snimanje filmova. Nikšiću neka je popiti i koga uhljebiti, ne vidim ni jednog struččnjaka na nekoj poziciji, a o naprednjacima neću trošiti slovaSitna buranija wrote: ↑25 Jun 2026, 10:18Ja kada sam prije tri godine rekao da će nas ovi u crno zaviti, mene ovdje optužiše da sam SDA-ovac i da zato to pričam. Kao, nisam im dao ni priliku. A zapravo samo vrlo rano mogu prepoznati neke stvari...Mirnes wrote: ↑25 Jun 2026, 09:28 prvi put nakon 25 godina kasnila plata u elektroprivredi, još se i zadužili da isplate, ne plaćaju doprinose državi,...sjebaše sve što stignu, telecom zadužili za 50 mil, imaju veze koksaa i ćžlezara ako se posbno sjetimo javlnice i da pruga nije radila 3 mjeseca i više.
Begov Han
Posljednjih dana pojačana proizvodnja u TE, rade dva bloka u Tuzli i dva bloka u Kaknju.
Ponešto se i izvozi, posebno u noćnim satima. Trenutno su cijene dobre. Da li je cilj pozitivan bilans na šestomjesečnom ili unovčiti dio zaliha uglja da bi povećali likvidnost, to ćemo možda saznati za koji dan.
Ponešto se i izvozi, posebno u noćnim satima. Trenutno su cijene dobre. Da li je cilj pozitivan bilans na šestomjesečnom ili unovčiti dio zaliha uglja da bi povećali likvidnost, to ćemo možda saznati za koji dan.