Elektroprivreda BIH
Re: Elektroprivreda BIH
Moglo bi se opet otići na skupštinu ali neće mi biti prioritet.
Ne vrijedi ići na skupštinu.
Pametnog ne treba savjetovati a glupana ne vrijedi.
Jedan od zakona gluposti ( iz knjige osnovni zakoni gluposti) je da su glupi oni ljudi koji drugima prave štetu ,a da pri tome sebi ne ostvaruju nikakvu korist I po tome su po društvo opasniji od lopova koji su zbog motiva predvidivi I racionalni.
Zato mislim da ,kao što Sinan Husić reče : “ e nećete dobiti ni kilogram uglja dok…” tako I o nama dioničarima misle uprava I zaposlenici EP : e nećete dobiti dividende dok smo mi….”
Što ih više uvjeravamo to je njihov otpor jači.Samo gubitak njihovih radnih mjesta u perspektivi znači našu dobit.
Pametnog ne treba savjetovati a glupana ne vrijedi.
Jedan od zakona gluposti ( iz knjige osnovni zakoni gluposti) je da su glupi oni ljudi koji drugima prave štetu ,a da pri tome sebi ne ostvaruju nikakvu korist I po tome su po društvo opasniji od lopova koji su zbog motiva predvidivi I racionalni.
Zato mislim da ,kao što Sinan Husić reče : “ e nećete dobiti ni kilogram uglja dok…” tako I o nama dioničarima misle uprava I zaposlenici EP : e nećete dobiti dividende dok smo mi….”
Što ih više uvjeravamo to je njihov otpor jači.Samo gubitak njihovih radnih mjesta u perspektivi znači našu dobit.
Već tri godine po skupštinama i sastancima im govorimo da nema smisla to što rade. Da vidimo šta će sada reći.
Samo privatizacija. oteti im iz ruku ono što nije njihovo. I ne samo EP nego sve čime sada upravljaju zbog nakaradnig sistema.Ali se i tome vrijeme bliži. nerado ali će morati...
nema goreg vlasnika od države