"Ministar Lakić je naglasio da se o problemu nedovoljne proizvodnje uglja u rudnicima počelo na vrijeme razgovarati, te da je cilj pronaći način za povećanje nivoa proizvodnje."
Kakav politikant, kaźe "na vrijeme".
Znači, kad sistem padne onda je "na vrijeme".
Elektroprivreda BIH
Re: Elektroprivreda BIH
Elektroprivreda BiH planira pokriti gubitak od 50,5 miliona KM iskazan u 2025. godini na teret kapitalnih rezervi, sadržano je prijedlogu za Skupštinu dioničara zakazanu za 30. juni 2026. godine, izvještava Indikator.ba.
Uprava Društva je n sjednici održanoj 18 februara.2026. godine utvrdila nacrt Odluke o pokriću gubitka za 2025. godinu, a Nadzorni odbor Društva je na 24. februara utvrdio prijedlog odluke o pokriću gubitka za 2025. godinu i uputioo je Skupštini društva na odlučivanje.
Odlukom se predlaže pokriće ostvarenog gubitka iz redovnog poslovanja u 2025. godini u iznosu od 50.476.632 KM na teret kapitalnih rezervi. Ukupan saldo kapitalnih rezervi na dan 31.12.2025. godine, prije pokrića gubitka iz 2025. godine, iznosi 370.340.874 KM.
Ostvareni finansijski rezultat za 2025. godinu Elektroprivrede BiH je gubitak u iznosu od 52.382.441 KM.
Znači imaju još 320 milona ba računu???
Status sa fb SDA-a bota.
EKSKLUZIVNO
DANAS RADNICI ELEKTROPRIVREDE BIH PRIMAJU PLATU, ALI IM NEĆE BITI UPLAĆENI DOPRINOSI
TROJKA JE ODVELA ELEKTROPRIVREDU U AMBIS
EKSKLUZIVNO
DANAS RADNICI ELEKTROPRIVREDE BIH PRIMAJU PLATU, ALI IM NEĆE BITI UPLAĆENI DOPRINOSI
TROJKA JE ODVELA ELEKTROPRIVREDU U AMBIS
Da su radnici pametni da dignu glas. Ali vjerovatno neće.
Davno su oni trebali podići glas. Prvi put kad su uvlacili rudnike u nekakav izmisljeni koncern, drugi put kad su 400 miliona sa racuna Elektroprivrede prelili u rudnike, treći put kad su počeli sa pretvaranjem 320 miliona KM avansa u kredite. Cetvrti put kad je već bilo jasno da je prodajna cijena za javni sektor 40% ispod prosjexcne proizvodne
I tako, imali su mnogo puta prilikubi obavezu d spasvaju svoje preduzeće, jer njihovo je vise nego naše i hrani njih a nas neće ni za 10 godina.
I tako, imali su mnogo puta prilikubi obavezu d spasvaju svoje preduzeće, jer njihovo je vise nego naše i hrani njih a nas neće ni za 10 godina.
-
Sitna buranija
Oni su na 31.12.2025. godine imali na računima (keša i depozita) svega 53 miliona KM, tako da je moguće da nemaju para ni plate da isplate. Ja sam načuo da su ganjali kredite za likvidnost, što mi ima logike, ali ne znam jesu li podigli kredit i je li to tačno. Uglavnom, na zadnjoj skupštini na kojoj sam bio ja sam im rekao da su svojom nesposobnošću i lošim upravljanjem spržili preko 500 miliona (pola milijarde) keša, a oni su samo šutjeli. Tako da...
Kada sam vam na ovom forumu rekao da nam je jadna majka sa njima vi ste ih branili i davali im šansu, a Andelija je bio najveće zlo za vas
-
Sitna buranija
Taman tako. Ali, znaju oni da ih je bar 20% viška pa ko veli šuti i ne talasaj. Dok ide, ide...brzi wrote: ↑10 Jun 2026, 12:44 Davno su oni trebali podići glas. Prvi put kad su uvlacili rudnike u nekakav izmisljeni koncern, drugi put kad su 400 miliona sa racuna Elektroprivrede prelili u rudnike, treći put kad su počeli sa pretvaranjem 320 miliona KM avansa u kredite. Cetvrti put kad je već bilo jasno da je prodajna cijena za javni sektor 40% ispod prosjexcne proizvodne