Druže, nisam ja rekao da je BHT gori u korupciji od Mtela nego da ima lošiju "iskazanu" profitabilnost. Po korupciji od ovih iz Mtela je gori samo Eronet. Što ne znači da nema korupcije i u BHT, ali je to tamo ipak na "domaćinskoj" osnovi. BHT ima na računima 400+ miliona KM, a Mtel nikad nije imao toliko keša, a i sada je na 30-35 miliona. Međutim, ovi se spremaju sada ukrasti iz BHT stotine miliona na isti način na koji su Srbijanci ukrali iz Mtela prije 15-tak godina, kroz preplaćivanje akvizicije konkurencije...Richie Rich wrote: ↑02 Jun 2026, 20:08Igi hvala na inicijativi - sam bi ti se pridruzio ali sam van RS neko vreme.igipop wrote: ↑02 Jun 2026, 08:48 Pozdrav,
Planiram ići na skupštinu, to je moje pravo kao akcionara. Isto tako bi zamolio kolege sa foruma da spremimo pitanja i meni nije problem postaviti.
Ono što je meni cilj je da se natjeraju ponovo na politiku ponude, sve poslove i nabave se rade preko firmi iz Srbije. Dakle bez obzira na vlasničku strukturu, mora postojati tender za nabavku opreme, za usluge itd.
Dakle, ko god je zainteresovan neka da svoj komentar i ja ću iskoristiti da se postavi pitanje. to bi trebalo biti desetak pitanja od politike dividende, nabavke, usluge
Mene zanima sta planiraju da urade sa nerasporedjenom dobiti to jeste zasto se 65% prihoda ostavlja u rezervama kada iste bez pametnijeg plana (A nema ga jer su pokupovali sve sto su mogli a trziste RS-a je limitirano jer u RS mtel ima absolutni monopol od +95% udela trzista) ce pojesti inflacija. Da li se rezerve otavljaju kako bi vecinski vlasnik mogao da izvlaci pare kroz projekte ili u slucaju nelikvidnosti u Srbiji uzrokovane teskom korupcijom da izvlaci pare i finansira te rupe? Da li planiraju da objelodane reviziju nabavki i iskoristiviost istih usled misljenja malih akcionara da su isti fingirani?
Da nas ne zanima sto su BH Telekom i Eronet mozda jos gori u korupciji i kradji jer mi nismo akcioniari istih te nas njihova jos losija profitabilnost ne interesuje vec da nas interesuje sto je optimizacija kapitala u Mtel-u 50% gora nego u kompanijama slicnog tipa.
Sto se tice dividendi zasto se ne postuje dividendna politika u visini od 50% drugu godinu za redom? Dividende su sa godisnjih nivoa od 0.12 - 0.15 feninga spale na 0.05 feninga sto je pad od 200-300% - cime pravdaju ovakav potez prema akcionarima i ko je uospte glasao na skupstini za isti?
Evo i malo materijala za skupstinuhttps://www.youtube.com/shorts/HzWG_BPGba8 <<<< Ivan Ninić - Vozač Jelena Trivan koji joj je ukrao 70.000 evra <<< Upitaj mozemo li i mi dobiti po 70.000 EUR?
Mene lično, kao dioničara Mtela, interesuje njegova efikasnost, izvedba i pozicija u odnosu na direktnu konkurenciju. A nisam više dioničar BHT upravo zbog ove pljačke u najavi i moguće kupovine Telemacha.
A ujedno, upravo ovo može biti i jedno od pitanja za skupštinu - zašto Mtel ima problema sa likvidnošću i zašto ima samo oko 35 miliona na računima i oročenjima, dok njihov direktni konkurent BHT koji ima slične prihode i lošiji rezultat od Mtela ima na računima i oročenjima preko 400 miliona KM...
P.S. Kod BHT svaka marka zadržane dobiti ima svoju kontra stavku na novčanim sredstvima i depozitima, znači pokrivena je kešom, dok kod Mtela imaš zadržane dobiti desetak puta više nego što ima keša. E to je problem...