prije će biti da od bratića
Sarajevo osiguranje dd Sarajevo
-
Sitna buranija
Re: Sarajevo osiguranje dd Sarajevo
Ne kontam ovo. Zašto misliš da je Hrvić prodao svoj udio u SOSOR-u? Meni se čini da je upravo podebljao svoj udio, posredno preko Bosnalijeka...
Mislio je na to da je elegantno izvukao pare iz Bosnalijeka .
Zombi firme nekadašnjeg AS holdinga su udio u SO morale platiti "kešom" a nisu imale nikakav direktan povrat od toga jer nemaju ni dividende a vjerovatno ni neki vid izvlačenja sredstava iz SO pošto nemaju punu kontrolu.
Sad su se naplatili preko para iz Bosnalijeka.
Ali ovdje je vjerovatno razdvajanje vlasništva. Rusmir neće čekati procedure isplate dividendi u Bosnalijeku od kojih bi svakako dobio do 40% tog iznosa pa je uzeo sve za sebe i time isplatio amidžu (ili bratića , kako mirnes reče ).
Jel ovo ok , neka svako za sebe procijeni.
Farmacija sama po sebi zahtijeva ulaganja a ono se ne uloži u core business nego pare odu u osiguravajuću kuću koja ima trend pada na tržištu i u kojoj opet nemaju apsolutno vlasništvo.
Zombi firme nekadašnjeg AS holdinga su udio u SO morale platiti "kešom" a nisu imale nikakav direktan povrat od toga jer nemaju ni dividende a vjerovatno ni neki vid izvlačenja sredstava iz SO pošto nemaju punu kontrolu.
Sad su se naplatili preko para iz Bosnalijeka.
Ali ovdje je vjerovatno razdvajanje vlasništva. Rusmir neće čekati procedure isplate dividendi u Bosnalijeku od kojih bi svakako dobio do 40% tog iznosa pa je uzeo sve za sebe i time isplatio amidžu (ili bratića , kako mirnes reče ).
Jel ovo ok , neka svako za sebe procijeni.
Farmacija sama po sebi zahtijeva ulaganja a ono se ne uloži u core business nego pare odu u osiguravajuću kuću koja ima trend pada na tržištu i u kojoj opet nemaju apsolutno vlasništvo.
-
Sitna buranija
Neka kockica mi fali da vas povežem. Ali koliko vidim, nije Hrvić izašao iz SOSOR-a nego Mujini fondovi. A Hrvić je izgleda to kupio i pojačao se preko Bosnalijeka. Ili ja nešto pogrešno gledam i zaključujem?
Hrvica, sad slijedi objava tendera. Prefurao je 40% ili je možda skinuto s fondova parking Bsnl.