Postovani pavaroti,pavaroti wrote:Poštovani Sabur2,
gledam na tebe kao korektnog ulagača te stoga sam slobodan da te pitam otkud ti informacije da rusi kupuju Bosnalijek ili su već dio kupili?
Što se tiče situacije u Bsnl sve je nelegalno da se razumijemo, počev od trenutnih ljudi u NO, vodstva UO pa nadalje kupovine dionica, Hadenov NO, KOMVP je nlegalna, budući UO hadena je nelegalan itd...
Kako stvari stoje najbolje je da se Bsnl upravljaju ljudi koji trenutno upravljaju i da se i što skorijem periodu trazi strateški partner od strane federacije koji bi na legalan način pruzeo kompaniju ili pak ovi dileri da raspisu tender otkupe dionice pa neka onda vode kompaniju ili je preprodaju itd.
prema onome sto ja znam, nalogodavci Hadena su iz Ruske federacije, politicki dobro uvezani i sasvim pristojno jaki da ovo zavrse onako kako su i mislili. Kad ce to biti, zavisi samo od vlasnika onih 19%.
Znam da postoji spin da je lova iz kredita gdje je kolateral Bosnalijek i da Rusa u stvari nema. Logicna prica, jer se lopov najlakse sakrije kad povice "drzte lopova", a preprican je scenario koji je Arslanagicev klan imao za kupovinu. Naime i sada su pokusali sirom regije dobiti kredite za kupovinu dionica i zamislite niko im nije dao. A neopran novac iz carape ne mogu izvuci.
To govori i zasto ga Haden dobije na jedan telefonski razgovor. Sa druge strane postoji kvalitetniji zalog od virtuelnog vlasnistva nad dionicama u neprijateljskom okruzenju.
Kako vidim, svi ste legli na pricu da je Haden kriminalna skupina iz proste cinjenice da su angazovali Blekic und jarahnen za operativni dio. Isti su im preporuceni od drugih ljudi. O tome zasto su davali i ciji novac ispod stola, neka prica carsija, ja necu. Samo tu je malo kompleksnija igra.
Ja samo necu da dozvolim da me iracionalni strah od Rusa natjera da prigrlim "nase" makar i dokazani lopovi bili. Narocito ako mi osnovna logika govori da oni MORAJU biti kooperativni prema ostalim dionicarima sve dok ne osiguraju vladin paket.
Onaj ko kaze da je ovo sad najbolje stanje, vrlo je zlonamjeran ili je u talu sa Arslanagicima.
Kako je najbolje kad je firma osakacena i podlozna je tuzbama za svaku Policevu potpisanu odluku ili ugovor.
Ne moze ucestvovati na tenderima, nego preko privatnih vleledrogerija pokusava da se progura, naravno to je vec druga ruka. Jos kad se na to doda povlacenje i brisanje tragova, firma ce dospjeti u vrlo tesku situaciju ako ne dobije legalnu upravu cim prije. I ova isplata dividende je samo predstava. Da izgleda kao da je sve dobro i da firma nije u krizi.
Iskreno se nadam da ce se preuzimanje nastaviti na jesen i da ce se staviti tacka na ovo.