BH Telecom

Drnda Drndić

Re: BH Telecom

Post by Drnda Drndić »

https://raport.ba/akvizicija-telemacha- ... s-obojicom

Izgleda da od ovog posla nema ništa! Imali su valjda rok do 19.3. da dobiju saglasnost Vlade, i obaveza onih 50 miliona bi tek od tada važila.
aid

Post by aid »

Ako BHT dobija akvizicijom novih 390 hilj. korisnika I to plaća 700 mil KM onda tom logikom njegovih postojećih 2,1 mil.korisnika vrijedi 3,7 mlrd KM.
panzer

Post by panzer »

Je li skupno sa pristupom crnogorskom tržištu i već posloženom infrastrukturom sa licencama?
slavuj

Post by slavuj »

U moje selo ,Cvilin,došla je struja 1963.god.Ja sam dvije godine poslije 1965.upisao elektrotehniku na Zagrebačkom sveučilištu.
I ne pada mi na pamet da sa fiskulturnikom i njemu sličnim raspravljam o vrijednosti bilo čega,posebno ne telekomunikacijske kompanije!
Takodjer sa ljudima koji mi uskračuju i čašu vode,nemam šta raspravljati.Njih se samo treba čuvati,opasni su i drski!
Ostajem pri svome mišljenju da su zapravo krenuli u pljačku jednog naroda i države.Oni direktno napadaju baš bošnjački narod!Ko to ne vidi,kazat če mu se kad tad.
Ovo je več stanje u kome se mora uključiti i agencije za zaštitu zaakonitosti u postupanju!
Ponavljam i činjenicu da su skoro sve uradili bez javno iskazane namjere vlasnika.
Slučajno je suvlasnik Telemacha kompanija iz LIhtenstajna,sa imenom BOSNA u nazivu!
Mirnes

Post by Mirnes »

Neka nama Slavuja i ovog foruma
Begov Han
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

Kada padne ispod 13 KM možda opet kupim ovog našeg telekoma :roll: ;) :D
panzer

Post by panzer »

Jaka je potražnja ispod 14 KM. Pitanje je hoće li padati niže.
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

Naravno, to niko ne može znati. Ali, radio se telekom po cijeni nižoj od 14 KM neposredno prije objave informacije o mogućoj akviziciji. Nakon objave te informacije, u kratkom roku je otišlo skoro na 16 KM, ali kako postaje izvjesnije da od ovoga možda ne bude ništa, euforija ispuhuje i evo smo već došli na cijenu od oko 14 KM. Tako da nije nemoguće da ode i niže...
panzer

Post by panzer »

Ako bi eventualno bilo niže, neki skroz vanjski faktori bi bili uzrok. I poslovanje i sami omjer snaga ponude i potražnje bi bili dovoljni za održavanje iznad 14 KM a eventualna dividenda bi učvrstila poziciju.
slavuj

Post by slavuj »

Prije dva dana sretnem poznanika ,dobrog poznavaoca političara.Bio je i direktor jedne firme pa mu ni to nije strano,poznata su mu i dešavanja oko Telekoma.Poznaje i neke ljude koji su u tome.
I naravno ,pošto čita novine,počinje prića o mogučoj akviziciji Telemacha.
Tako je to kad veliki krenu,kaže.
Na kraju pitam šta misli hoče li Vlada zaustaviti tu pljačku.Kako se dogovore sa Bakirom,kaže bez razmišljanja.Ko če se dogovoriti ,pitam.
Jedni ili drugi kaže.
Pozdravljamo se i onda ja putem razmišljam.
Do tada nisam razmišljao o toj mogučnosti.A sad moram.On ih dobro pozaje,njihov je.
Nisu oni spremni da spriječe pljačku po svaku cijenu.Računaju da i oni nešto užićare.Makar neku postizbornu koaliciju.
Oni to tretiraju kao dobru poziciju za stranačke aktiviste.Mjesto ravno recimo ministarskom.Pa dokle
traje.Znaći da će Telekom biti na stolu!
Sve u svemu,male su nam šanse,i nama i Telekomu.
Post Reply