Praticemo nakon dividende hocel se mijenjat broj
Treba li ponovo dostavljat za dividendu podatke
ASA BANKA
Re: ASA BANKA
Trebace,Dosadno mi wrote: ↑24 Mar 2026, 19:55 Praticemo nakon dividende hocel se mijenjat broj
Treba li ponovo dostavljat za dividendu podatke
Do sada su svaki puta u obavijesti o isplati dividende, trazili dostavu podataka, postom ili licno.
Pitanje je sada, kolika ce cijena biti nakon skupstinske odluke o dividendi?
Prvi kvartal je skoro završen. Ako se nastavi dosadašnji poslovni trend i on možda bude imao uticaja na dionice.
Uglavnom mi ovdje prvi saznamo rezultate. Pa možda je bolje sačekati informacije prije nekog konkretnog berzanskog naloga.
Uglavnom mi ovdje prvi saznamo rezultate. Pa možda je bolje sačekati informacije prije nekog konkretnog berzanskog naloga.
Pa sto ce trebati opet podatci bas su odron
Ima li iko kakvih informacija sa današnje skupštine ?
Bez ikakve potrebe se stavi nalog na 239,9 . Moglo se i na 240,90.
Za dividendu samo kopija licne i potvrda o racunu. Mora li biti ovjerena kopija, treba li jos nesto?
Ne treba ništa dodatno.
Ovo dole mi nije jasno. Koliko onda dođe dividenda na prioritetne dionice?
Ovo dole mi nije jasno. Koliko onda dođe dividenda na prioritetne dionice?
Skupština ASA Banke d.d. Sarajevo je na 59. sjednici održanoj dana 25.03.2026. godine, donijela Odluku o isplati dividende dioničarima iz ostvarene dobiti.
Dividenda na prioritetne dionice je obračunata po kamatnoj stopi na oročene depozite građanima, preko tri godine, koja se primjenjivala u Banci na dan usvajanja revidiranog Godišnjeg obračuna Banke za 2025. godinu i prema stanju dioničara, vlasnika prioritetnih dionica na taj dan.
Dividenda na redovne dionice se isplaćuje dioničarima koji su se nalazili na listi dioničara Banke kod Registra VP FbiH na dan donošenja Odluke Skupštine, tj. na dan 25.03.2026. godine.
Visina dividende za jednu redovnu dionicu za dobit 2025. godine iznosi 12,11 BAM.
Kao datum početka isplate dividende utvrđen je 30.03.2026. godine.