Radit će oni iz Nepala i Indije. Ovi su kao ljudski resursi neisplativi i prema tome nepotrebni.
Ugalj je kao resurs potreban...
Elektroprivreda BIH
Re: Elektroprivreda BIH
Bilo bi zanimljivo angažovati ih. Makar eksperimentalno jedan mjesec.
-
montypython
Mislim da bi to bio potez godine bilo kog premijera. Produktivnost bi skočila 50 % a bolovanja se prepolovila. Bilo bi uglja za izvoz. Usput primjećujete li da rudari nemaju problem sa zelenom tranzicijom. Svako malo su štrajkovali i kad im plata zakasni dan a evo sad kad im govore da se ugalj ne treba koristiti i da se rudnici zatvaraju pa I njihova radna mjesta, s tim nemaju nikakvih problema. Sjećate se kad onaj sindikalac je li Husić nije silazio s ekrana nekad a sad evo kad fali milion tona godišnje nijedan novinar da pozove i pita a kako to da fali tih milion tona uglja baš kad su im plate nikad veće. Niti sam Husić ima potrebu da se izjasni o tome.
-
Sitna buranija
Pa svi su oni bili na platnoj listi američke ambasade, a i sada su, a projekat dovođenja kooperativnijih partija na vlast je završen, tako da sada ni sindikalci ni novinari nemaju zahtjev od svojih finansijera da se aktiviraju, a ni od političkih partija koje su pomogli divesti na vlast. I oni su svi na dobitku, a mi svi ostali na gubitku...
-
veliki dedo
Krivi smo mi.
Vlasnici koji se čude svim nelogičnostima i nepravilnostima ali koji ujedno mirno i strpljivo čekaju promjene.
Jedini koji iskreno žele da JPESR posluje normalno i uspješno ali ujedno jedini, ponavljam jedini, koji trpe štetu i to najveću.
Vlasnici koji se čude svim nelogičnostima i nepravilnostima ali koji ujedno mirno i strpljivo čekaju promjene.
Jedini koji iskreno žele da JPESR posluje normalno i uspješno ali ujedno jedini, ponavljam jedini, koji trpe štetu i to najveću.
Ne slažem se. Onaj ko je postavio upravu, onaj ko ima legitimitet i autoritet da elektroenergetski sektor bude efikasan je odgovoran.
Jer , crtamo mi njima dvije godine da nema smisla to što rade i svi sliježu ramenima. I uprava i nadzorni odbor i entitetska vlada i parlamentarci.
Apsolutno niko ni prstom da makne.
A i za to postoji razlog.
Po njima elektroenergetski sektor funkcioniše ako im kod kuće i na poslu ne nestaje struje. Nevažno je odakle ta struja dolazi samo je bitno da je ima i sve je u savršenom redu.
To znači, a i logično je, da je to svo znanje nikšića,lakića, buljubašića o elektroenergetskom sektoru.
Nemaju oni kapacitet da shvate. Nema to veze sa instrukcijama iz EU.
Jer , crtamo mi njima dvije godine da nema smisla to što rade i svi sliježu ramenima. I uprava i nadzorni odbor i entitetska vlada i parlamentarci.
Apsolutno niko ni prstom da makne.
A i za to postoji razlog.
Po njima elektroenergetski sektor funkcioniše ako im kod kuće i na poslu ne nestaje struje. Nevažno je odakle ta struja dolazi samo je bitno da je ima i sve je u savršenom redu.
To znači, a i logično je, da je to svo znanje nikšića,lakića, buljubašića o elektroenergetskom sektoru.
Nemaju oni kapacitet da shvate. Nema to veze sa instrukcijama iz EU.
Neko ispod skrbnika je počeo prodavati. Od početka godine 4000 komada je prodano. A vjerovatno i ovih jučerašnjih 3000. Da nije jadranima dosadilo?
Iz zadnjeg raspoloživog dokumenta (14.04.2022) Jadran kapital ima 0,4658 a Jadran stanovi 0,4872, ukupno 0,953 %. Prema RVP na danasnji dan iza skrbnika se nalazi 1,2177%, tako da je teško utvrditi ko trenutno prodaje.