Ja ne smijem davati nikakve prognoze jer nikad ne bi prognozirao Cementaru Kakanj iznad 50 KM.
Dakle ako ažem da je gornja granica 300 KM onda nije isključeno da bude 700. Vrijednost dionica banaka uz to što donose skoro pa garantovano dobit i dividendu je to da je teško doći do njih. Kao i u slučaju Cementare Kakanj, ograničena je ponuda koja će značajno pasti poslije prodaje ovih 4000 dionica.
ASA BANKA
-
Dosadno mi
Re: ASA BANKA
Aminniko nikić wrote: ↑21 Feb 2026, 19:34 Ja planiram početak marta kupiti stotinjak dionica
I ostaviti ih minimalno 3 godine
Već posedujem cirka 400
Smatram da će za par godina vridjeti minimalno hiljadarku,
Ja planiram jos 3 kupit da zaokruzim
Al to postepeno da podrzim rast
Ima nas jos koji planiramo postepeni dokup, samo ne znamo kolika ce cijena biti krajem marta i pocetkom aprila (nakon dividende), jer se prosle godine nije uopste puno smanjila, sjecam se sa 185 na 180-181 i to je bilo par dana i opet nastavak rasta.Dosadno mi wrote: ↑22 Feb 2026, 23:15Aminniko nikić wrote: ↑21 Feb 2026, 19:34 Ja planiram početak marta kupiti stotinjak dionica
I ostaviti ih minimalno 3 godine
Već posedujem cirka 400
Smatram da će za par godina vridjeti minimalno hiljadarku,
Ja planiram jos 3 kupit da zaokruzim
Al to postepeno da podrzim rast
Ovaj nalog od 4.000 ne znaci nista, nismo jedanput gledali, da neko proguta ovakve i vece naloge u jednom zalogaju.
Po svemu sudeci, ovaj pozitivan trend ce nastaviti.
-
niko nikić
Mislim da je treba uzeti prije isplate dividende, ne vjerujem da će da pane za iznos dividende
Samo npr. promjena dividendne politike joj moze za godinu dici cijenu na preko 400 maraka.
Ako kazu da ubuduce ide 80% dobiti u dividendu, npr. ili 100% gluhobilo.
Evo sad da se zna da ce dividenda biti 17 maraka ili 21 marku...
A gdje je još rast poslovanja, za kojeg ima prostora i dalje. Mozda i akvizicija neke manje banke.
A gdje je još rast poslovanja, za kojeg ima prostora i dalje. Mozda i akvizicija neke manje banke.
Ne treba očekivati veću dividendu jer zadržavanjem dijela dobiti se povećava kapital i to tako mora biti ako se planira rast poslovanja.Sabur2 wrote: ↑23 Feb 2026, 00:15 Samo npr. promjena dividendne politike joj moze za godinu dici cijenu na preko 400 maraka.