BH Telecom

Sitna buranija

Re: BH Telecom

Post by Sitna buranija »

Drnda Drndić wrote: 19 Feb 2026, 10:31 Vidi Muzafere, ova trakavica oko Telemacha se povlačila i dok je prošla vlast i uprava BH Telecoma sa Kahrimanom bila, samo još nije dospjela u javnost. Siguran sam, i da dođe do promjene vlasti, odnosno povratka stare garniture, ova akvizicija bi išla i dalje. Ovo je bojim se dogovoreno na mnogo većem nivou da se kupi.
Opet krivi oni prije njih? Oni počeli trakavicu? :lol: :lol: :lol:

E svakakvih gluposti čovjek pročita. Pa njima je Mtel prije 10-15 godina pred nosom kupio Logosoft, jer ovi nisu htjeli da ga plate čini mi se 30 i nešto miliona koliko je traženo da ih ne bi neko prozivao da su se utalili i da su opljačkali telekom. I ako je bilo kakvog istraživanja tržišta u smislu mogućih akvizicija u prethodnom periodu, to sigurno nije predviđalo izvlačenje stotina miliona KM iz firme. A ja imam nekih informacija iznutra i nije mi poznato da se ranije ikada ozbiljno prilazilo razmatranju akvizicije Telemacha. Dok ovi nisu došli...
Drnda Drndić

Post by Drnda Drndić »

Ja što sam napisao je sigurno provjerena info. I znao sam je na pola godine, prije nego je došlo do promjene vlasti. I to je tada bilo u začetku.
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

Kao što ti napisah gore. Akvizicija je djelo ovih sada. Nikakve podjele odgovornosti ne može biti...
Drnda Drndić

Post by Drnda Drndić »

Naravno da su ovi odgovorni za akviziciju, to niko ne spori!
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

Da, ali čim u priču o nečijoj muljaži i lopovluku uključiš i nekog trećeg, makar ga samo i spomenuo u vezi s tim, to se zove relativizacija i pokušaj razvodnjavanja odgovornosti. Možda nisi toga svjestan ali to je tako.

I ne slažem se da bi neko drugi da dođe poslije njih nastavio ovu njihovu priču, ukoliko je oni ne bi stigli završiti do tad. A i sama ta teza je relativizacija težine ovog lopovluka.
panzer

Post by panzer »

Zašto onda cijena pada.
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

Pa zato što izgleda definitivno idu u realizaciju ovoga...
Sabur2

Post by Sabur2 »

Pa rasla je radi najave tog posla sa 14 na skoro 16.
Sad navodno radi istog razloga pada na 14?
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

Sabur2 wrote: 19 Feb 2026, 15:30 Pa rasla je radi najave tog posla sa 14 na skoro 16.
Sad navodno radi istog razloga pada na 14?
Pa rasla je jer su nažalost ljudi upali u euforiju kad im se plasirala propaganda o tome kako će BHT postati lovac umjesto lovine, pa proradio taj patriotski sentiment i sl. Međutim, tada nije bilo poznato koliko će BHT to koštati. A prema mom mišljenju, nakon objave te vijesti nikad nije ni trebalo doći do rasta cijene, nego upravo suprotno od toga, jer telekomovu cijenu je držalo to što je uvijek uredno isplaćivao dividendu, a u zadnje tri godine je i to postalo upitno. A sa ovim, dividende više neće biti izvjesno vrijeme..

I sada, kada je izvjesno da bi to moglo koštati nezamislivo puno, a i dok je došlo ljudima iz guzice u glavu šta to stvarno znači i za poslovanje i za dividendu, naravno da je došlo do hlađenja. Ja sam bio skeptičan od početka jer uvijek polazim od karaktera i sposobnosti osobe koja je glavna u nekom procesu, a ne od samog procesa. Jer i najbolja ideja može postati noćna mora ako je realizuju loši, nesposobni i/ili nepošteni ljudi.
Post Reply