BH Telecom

brzi

Re: BH Telecom

Post by brzi »

U tome i jeste poenta, na kraju će biti "samo 600 miliona" iako realno be vrijedi više od 300.
Sitna buranija

Post by Sitna buranija »

I meni se čini brzi da je tako. Kroz medije sada podižu cifru pa će na kraju onih prvobitnih nezamislivih 700 miliona postati prihvatljivo...
brzi

Post by brzi »

Nije isključeno da ta igra ide upravo iz BH Telekoma.
Da treba neko kupiti Elektroprivredu onda bi se pisalo da ne vrijedi više od marke, gubitaš, treba ga se tijesiti.
Sve te akvizicije manjih operatera su se pokazale kao promašaji.
slavuj

Post by slavuj »

Sve su dobro organizovali ,sveobuhvatno,široko a u isto vrijeme i drsko.I za mene su oni zapravo organizirana skupina koja je krenula da izvuče iz Telekoma najmanje pedeset miliona.I da ga u issto vrijeme onespsobi za daljnje profitabilno poslovanje,Nisam siguran da im je to jedina korist ,da li im je neko platio da pripreme BH Telekom za buduču prodaju za sitne pare!
Ovako sam upozoravao na kriminal u Bosnalijeku svojevremeno u vrjeme Arslanagiča.Čudio sam se da je vlast reagirala a onda sam shvatio da je i tada premijer Nikšič zapravo pripremao teren za svog jarana Uzunoviča.Vlada i mali dioničari su poprilično izgubili,ali pravda je stigla obojico.Arslanagić i Uzunovič su osudjeni,ali Nikšić nije.Upozoraao sam i na prodaju Fabrike duhana,ali nisu reagirli.
Tek nedavno sam vidio da su nastavili istragu oko kriminala onih koji su odradili FDS,direktor,dva direktora brokerske kuče i oni austrijanci su pod ozbijnim optužnicama.Nadam se da če to završiti.Premijer,koji je to sve dozvolio zbog gluposti preselio u Vojkoviče!
Nadam se da če nedostatak pameti dovesti i ovu grupu tamo gdje i pripadaju.Indikativno je da su poprilično sigurni,i ponačaju se kao siledjije.To bi trebalo da primjete i oni koji će im aminovati.
Jer potpuno je van pameti dioničaru koji se javno u Avazu izjasnio o karakteru ove akvizicije,uskratiti čašu vode na skupštini.I to složno svih dvadesetak uposlenika prisutnih .
A ponovljena reakcija istog ,opet na naslovnoj stranici Avaza,sa jasnom sumnjom da neko hoče da uzme svoj dio.rezultirala je uklanjanjem tog teksta sa web izdanja novine,samo dva sata nakon što je objavljena.
Nadam se da vlast prati sve reakcije,uključujući i onaj prestanak emitiranja nekih na njihovoj platiformi .
A ja ču tražiti policijsku zaštitu za sljedeču skupštinu,kao što sam radio i u vrieme kada sam ukazivao na Bosnaljek i FDS.
Post Reply