I što je još interesantnije, realizovano.
Ako nije prenos na skrbnički, neko je odvezao kesu i platio dobru cijenu.
Komentari trgovanja i dešavanja na tržištu
Re: Komentari
Mislim da oni nemaju novca za to. Sa IF Naprijed, Selimović ima 29,5% i ušao bi u obavezu preuzimanja.
Mislim da mu ovaj put to ne bi prošlo kao sa Klasom jer je u Klasu bilo mnogo malih dioničara, radnika Klasa.
Mislim da mu ovaj put to ne bi prošlo kao sa Klasom jer je u Klasu bilo mnogo malih dioničara, radnika Klasa.
8,7 mil KM nije neka cifra da se kaže da je nemoguće. U zadnje vrijeme grupacije nije imala nekih preuzimanja a sve firme im imaju solidne prihode i, skoro sve, dobit. Na PG je Sar. pivara imala 6,6 mil KM a u drugom dijelu godine su dobili punu licencu za pepsi kao i onaj aranžman sa Torabijem u zetri gdje je voda donijela izuzetne prihode.
Sad tu, normalno, treba računati troškove kamata kredita koje su uzele firme grupacije pa na osnovu toga možda i nemaju ta sredstva da kupe PITZ.
U srijedu će se znati šta se desilo sa ovom transakcijom odnosno je li NLB samo napravila prebacivanje udjela ili je kupac SP ili neko drugi.
Sad tu, normalno, treba računati troškove kamata kredita koje su uzele firme grupacije pa na osnovu toga možda i nemaju ta sredstva da kupe PITZ.
U srijedu će se znati šta se desilo sa ovom transakcijom odnosno je li NLB samo napravila prebacivanje udjela ili je kupac SP ili neko drugi.
Nije nemoguće, svakako. Ali, mora imati pripremljenih još oko 22 mil KM za worst case scenario, tj. da se svi iskrcaju na 32KM pri obaveznom preuzimanju.
Sve firme posluju sa dobiti koja i nije nešto impresivna, posebno što KLAs posluje negativno i generiše dobit za ostale firme.
Kao mali diončar KLAS-a, kažem grmpljfffrm
Sve firme posluju sa dobiti koja i nije nešto impresivna, posebno što KLAs posluje negativno i generiše dobit za ostale firme.
Kao mali diončar KLAS-a, kažem grmpljfffrm
Iskustvo je pokazalo da institucije oko tržišta kapitala nisu autoritativne i da se zakonski propisi mogu zaobići pa je pitanje šta bi MIMS uradio ukoliko stvarno bude kupac ovog paketa.
Mada bi, zbog malih dioničara, bilo dobro da se vidi ta tender ponuda po 32 KM.Da imaju bar neku korist od svega toga.
Mada bi, zbog malih dioničara, bilo dobro da se vidi ta tender ponuda po 32 KM.Da imaju bar neku korist od svega toga.
Sar.pivara radi preko ove brokerske kuće pa ćemo vidjeti.Nova ljubljanska banka d.d. prodala je putem aukcije 270.656 dionica Pivare Tuzla d.d. koje su bile u njenon vlasništvu po cijeni od 32, 31 KM, odnosno u ukupnom iznosu od 8.744.895,36 KM.Feni su iz Sarajevske berze potvrdili da je aukcija uspjela i da će se kupac naknadno znati.Posebna aukcija je zakazana na zahtjev brokerske kuće „Palisaen“ d.o.o.
Evo i ovo:
KOMVP će malo pregledati šta nam radi " naše" udruženje.Na prijedlog Sektora za nadzor, Komisija je razmotrila dostavljeni prijedlog za postupanje i nakon obavljene rasprave jednoglasno odlučila sljedeće:
1. Usvaja prijedlog za postupanje u predmetu vanrednog nadzora UDAU BH.
dod: Kupac PITZRK je Lider press(sarajevski). Malo zamaskirano ali to je to. Dovoljno da im da prostora da ne idu odmah na objavu tendera.
Ja nikad čuo sa Lider press sa Nahoreva. Je li ima Selimović šta sa Lider Pressom Hrvatska?
Mislim, nedavno je kupio portal busines.hr, ali ne vidim uveznicu.
Mislim, nedavno je kupio portal busines.hr, ali ne vidim uveznicu.
Admir Mujanović, zamjenik glavnik urednika novina SAN je saradnik Liderpressa BIH odnosno do skora je objavljivao tekstove tamo. Kako su to izorganizovali, vjerovatno će se vidjeti kasnije ali sigurno je kupac Sarajevska pivara.
Odnosno, nije još. U drugoj transakciji se može desiti da Liderpress proda Sar. pivari po 10 KM ili 12 KM i to bude cijena na tenderu.
Odnosno, nije još. U drugoj transakciji se može desiti da Liderpress proda Sar. pivari po 10 KM ili 12 KM i to bude cijena na tenderu.
Šta reći. Ponovo čestitke Selimoviću...
Zar ne bi trebao postojati neki zakon ili tijelo koji bi sprečavao ovakva muljanja?panzer wrote:Admir Mujanović, zamjenik glavnik urednika novina SAN je saradnik Liderpressa BIH odnosno do skora je objavljivao tekstove tamo. Kako su to izorganizovali, vjerovatno će se vidjeti kasnije ali sigurno je kupac Sarajevska pivara.